סוף סוף קיבלנו אומץ ולקחנו מתכונים ישנים ושמנמנים של עוגות ופשטידות והמרנו אותם למשהו אכיל ורזה, אבל באופן מפתיע, לא פחות טעים...
מאפינס בננות/עוגת בננות
* 3 בננות גדולות - למעוך היטב
* כוס קמח
* כפית אבקת אפיה
* שתי ביצים
* כפית אבקת סודה לשתיה
* כפית תמצית וניל
* קצת מיץ לימון וקצת יין אדום מתוק (לפי הטעם)
* רבע כפית מלח
מערבבים הכל ביחד, ניתן לאפות כעוגה או כמאפינס בחום בינוני (לעוגה 30 דקות, למאפינס 15 דקות) - יצאו לנו 25 מאפינס
אגב, במתכון המקורי היה יותר קמח, הרבה שמן וגם הרבה סוכר. מצאנו שבכלל לא צריך אותם :)
פשטידת קישואים
* 5-6 קישואים (בגודל סטנדרטי) קלופים ומגורדים במגרדת עבה
* 3 בצלים גדולים קלופים ומגורדים במגרדת עבה
* חצי כוס קמח אוסם
* 1.5 כוס ברנפלקס (לרסק, אם כי לא חובה)
* ביצה שלמה + שני חלבונים
* כף אבקת מרק בטעם עוף
* מלח/פלפל לפי הטעם
את הירקות כדאי להשאיר בצד למשך זמן מה ולסחוט כדי להיפטר מנוזלים עודפים. מערבבים ואופים בחום בינוני כחצי שעה (עד שהפשטידה זהובה ולא רטובה מידי).
עוגת תפוחים - קצת פחות דיאטטי, אבל עדיין לא רע :)
* 6 תפוחים עץ חתוכים לקוביות (אפשר לגוון עם אגסים)
* כוס קמח אוסם
* שליש כוס שמן
* שתי כפיות ממתיק (האמת שזה תלוי בממתיק שלכם, כדאי לטעום ולשפר אם צריך)
* מעט מיץ לימון
* 2 כפיות קינמון
* 1 כף ליקר (בשביל הטעם)
* 2 ביצים שלמות + 2 חלבונים
* 100 גרם צימוקים
* 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
מערבבים הכל ביחד, אופים ב 180 מעלות כשעה.
גם פה היו במתכון המקורי כמויות אדירות של שמן, סוכר וקמח. באמת, אבל באמת שהם לא נחוצים לאף אחד.
התגובות של הקהל היו חיוביות מאוד, ואף אחד לא האמין לנו שהכל במסגרת הדיאטה..
בתיאבון