ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שאלות ותשובות

ריכזנו כאן כמה שאלות בנושאי דיאטה, שינוי הרגלי אכילה ועוד, שלטעמנו יכולים לעניין אותך. במקרה ויש לך שאלה שאין עליה תשובה כאן, נשמח אם תפנה/י אלינו בשאלה, דרך הצור קשר שבאתר.


האם מרגרינה בריאה יותר מחמאה?

המרגרינה אומנם עשויה משומן צמחי, בלתי רווי, הנחשב בריא.  בתהליך התעשייתי בו הופך השמן הבריא למרגרינה, הוא עובר הקשייה המשנה את מבנה חומצות השומן והופכת אותו למזיק כמו השומן הרווי.

תויות מזון – כיצד לקרוא אותן ?

על גבי תוית המזון אמורה להופיע טבלת ערכים תזונתיים , ובה מופיע ערכו התזונתי של המוצר ל – 100 גרם מוצר . יש לבדוק בעיקר כמה גרם שומן יש ב- 100 גרם . כמות השומן ב – 100 גרם הינה אחוז השומן של המוצר . למשל , מוצר המכיל 10 גרם שומן ב – 100 גרם הינו בעל 10% שומן . יש להעדיף תמיד את המוצר הדל ביותר בשומן !
במוצרים גולמיים שיש להוסיף להם מים לשם קבלת מוצר מוכן לאכילה (למשל , מרק נמס בכוס או תבשילים מהירי הכנה) בד"כ מופיע ערך תזונתי ל - 100 גרם מוצר מוכן לאכילה . כדי לחשב ערך קלורי של המוצר הסופי יש להוסיף למשקל החומר הגולמי שבאריזה (שרשום על גבי השקית) את משקל המים שמוסיפים (למשל , אם יש בשקית 125 גרם אבקה ויש להוסיף 2 כוסות מים לשם הכנת התבשיל או המרק , אזי מתקבלת בסה"כ כמות של 525 גרם , שכן 1 כוס מים = 200 מ"ל = 200 גרם) .

השומן - מה סוג השומן המומלץ לצרוך ומה הכמות המומלצת?

אנו ממליצים לצרוך באופן קבוע מוצרי מזון המכילים עד 5% שומן כולל (מוצרי בשר, דגים, חלב, מאפים וכו') זאת בשל תכולת הקלוריות הגבוהה: 1 גרם שומן תורם 9 קלוריות (עומת פחמימה וחלבון התורמים 4 קלוריות בכל 1 גרם).

קיימים שני סוגי שומן: רווי ובלתי רווי. ככלל, תמיד מומלץ להעדיף שומן בלתי רווי על פני שומן רווי, בכל כמות שומן שאוכלים.

שומן רווי - מצוי בעיקר במזון מן החי, ולעיתים גם במזון מן הצומח (למשל, שומן קוקוס, שמון קקאו, מרגרינה - העשויה תמיד משמן צמחי, שהוא בלתי רווי, אך עוברת תהליך הרוויה בתהליך ייצורה).

שומן בלתי רווי - מצוי בעיקר במזון מן הצומח (שמן, אבוקדו, טחינה, אגוזים, בוטנים ושקדים, שומשום) אך בזהירות עם הכמות. על גבי תוויות המזון (על גבי אריזת המזון) מופיע בדרך כלל פירוט כמות השומן הרווי והבלתי רווי. חשוב לקרוא ולבחור נבון.

איזו פעילות גופנית כדאי לעשות?

כל סוגי הפעילות הגופנית יגרמו לכם הנאה. פעילות גופנית יומית המבוצעת בעצימות נמוכה, מספקת יתרונות בריאותיים ומקטינה את הסיכון ללקות במחלות לב כליליות. אולם רק פעילות גופנית קבועה, ממושכת ועצימה דיה, כמו הליכה מהירה, ג'וגינג או שחייה, תשפר את יעילות פעילותן של מערכת הלב והריאות ותסייע לירידה במשקל. פעילויות אחרות עשויות לספק לכם יתרונות נוספים כמו שיפור הגמישות וחיזוק שרירים, תלוי כמובן באופן בו הן מבוצעות.

מומלץ לבצע פעילות גופנית יום יום, לפחות 5 פעמים בשבוע במשך שעה בכל פעם.

מהו ההבדל בין ריבה רגילה/לייט?

ריבה רגילה מכילה פרי + תוספת סוכר (כחלק מתהליך הכנת הריבה מבשלים את הפרי עם סוכר).

ריבה לייט הינה ריבה המכילה פרי, ללא תוספת סוכר. כלומר, יש בה את כמות הסוכר הטבעית של הפרי אך ללא תוספת סוכר. בד"כ מכילה ממתיק כתחליף סוכר. בדיאטה קלאב ניתן לאכול עד 2 כפיות ריבה לייט ביום, כתוספת לתפריט היומי.

האם "כפיפות בטן" יעזרו לי להיפטר מעודפי השומן בבטן?

לא ניתן למקד הפחתת שומן למקום ספציפי בגוף. כאשר מאבדים שומן באמצעות שילוב של דיאטה ופעילות גופנית, תהיה הירידה פרופורציונלית בחלקי הגוף השונים.עליות משכיבה לישיבה, או כל פעילות כוח אחרת (=פעילות הדורשת הפעלת כוח), תגרום לחיזוק השרירים שמתחת למעטה השומן. המראה יהיה כמובן פחות רופס ויותר מעוצב.

האם האלכוהול נחשב לתחליף פחמימה?

אלכוהול לא שייך לאף קבוצת מזון. ביין יבש אין סוכר אך יש אלכוהול, התורם את הקלוריות שלו למשקה (1 גרם אלכוהול = 7 קלוריות).ניתן לשתות 1 כוס יין יבש בשבוע בנוסף לתפריט היומי. אם רוצים יותר או אם שותים משקה אלכוהולי מרוכז יותר (וודקא, ויסקי וכו') אך ורק במסגרת המנה המותרת.

האם דיאטה לירידה במשקל יכולה לגרום לעצירות? מה לעשות?

עצירות בדיאטה היא אכן תופעה נפוצה, הנובעת מכמה סיבות: הפחתה בכמויות האוכל שאוכלים (פחות מזון מגיע לקיבה ולמעיים), הפחתה בכמות השומן שאוכלים (השומן מסייע לעיכול, כיוון שעושה סיכה במעיים והמזון הנעכל נע ביתר קלות. מצד שני, עם התחלת הדיאטה אנו מוסיפים בדרך כלל יותר ירקות לתפריט (מומלץ בקליפתם) והם תורמים סיבים תזונתיים החשובים לפעילות המעיים ולעיכול תקין. אנו מקפידים לשתות יותר (לפחות 10 כוסות ביום) וזה התנאי הראשון לעיכול תקין, אנו יוצאים להליכה במסגרת פעילות גופנית מומלצת וזה תורם רבות לזרימת דם טובה יותר ופעילות מעיים תקינה. במידה וכל אלה לא מסייעים, להלן מספר המלצות:

1.לאכול בבוקר על קיבה ריקה חצי אשכולית (עם הקליפה הלבנה) - להחשיב זאת כמנת פרי במסגרת מספר מנות הפרי היומיות.

2. לאכול מידי יום סלק - חי / מבושל. מומלץ להכין מראש במקרר ומידי יום לשלוף ולאכול. 1 סלק = 2 מנות ירק.

3. להשרות שזיפי מיובשים במים חמים למשך הלילה. בבוקר לשתות את מי השזיפים על קיבה ריקה. החומר הפעיל עבר למים, אפשר לאכול את השזיף כמנת פרי (2 שזיפים = 1 מנת פרי) או לוותר עליהם.

4. לשלב בתפריט היומי תכשיר בשם בנה פייבר (BENE FIBER). להלן מידע על המוצר: http://www.benefiber.co.il/

התכשיר בטוח לשימוש על בסיס קבוע, הוא מעודד את פעילות המעיים ואינו גורם להתמכרות או למעיים עצלות.

בהצלחה!

למה אין טיפול מהיר בהשמנה ?

טיפול מוצלח בהשמנה מושג רק על ידי שינוי התנהגות אכילה, הקנית הרגלי אכילה נבונה ושינוי אורח חיים, כנדרש, בכל הנוגע לתזונה ופעילות גופנית. שינויים אלה מתרחשים לאורך זמן ומושגים רק על ידי התנסות, התמדה והפנמת ההרגלים החדשים. גם הנפש וגם הגוף זקוקים לזמן כדי להסתגל לשינויים שחלו.

כמובן שניתן לבצע שינויים מהירים במשקל על ידי דיאטה דלת קלוריות, אך אל לנו לקרוא לזה טיפול בהשמנה.

האם יש חשיבות להרכב המזון כשרוצים לרדת במשקל?

ירידה במשקל מושפעת מסך האנרגיה הנצרכת לעומת סך האנרגיה הנשרפת. כלומר, הרכב האנרגיה אינו משנה לצורך הירידה במשקל בטווח הארוך ואין זה משנה אם זו דיאטה עשירה בפחמימות או בחלבונים, למשל.

בטווח הקצר, דיאטה עשירה בחלבונים יכולה לזרז ירידה במשקל ודיאטה עשירה בפחמימות יכולה לעכב אותה, אך לאורך זמן, מה שקובע היא כמות האנרגיה.

 

האם יש תרופה או תוסף מזון שמגביר מטבוליזם?

מטבוליזם, או קצב חילוף חומרים אישי נקבע על ידי מרכיבים גנטיים, פעילות גופנית וצריכה אנרגטית. ככל שאנו אוכלים יותר, ומספר פעמים ביום, הגוף מגביר מטבוליזם בתגובה וההפך. צמצום אכילה מקטינה מטבוליזם. זו אחת הבעיות עם דיאטות לירידה המשקל וזו גם הסיבה לעצירת הירידה.

כיום אין אף טיפול תרופתי או תזונתי שיכול לשנות את רוע הגזרה.

הדבר היחידי שיכול להגביר מטבוליזם הוא פעילות גופנית

למה ככל שמתבגרים קשה יותר לרדת במשקל?

ירידה הדרגתית במטבוליזם המתרחשת עם הזמן, הפחתה במידת הפעילות הגופנית ושנים של דיאטות חוזרות ונשנות הפוגעות במטבוליזם. כל אלו גורמים להוצאה האנרגטית של הגוף להצטמצם ולדיאטה הבאה להיות פחות אפקטיבית.

האם דיאטה דלת פחמימות עדיפה על דיאטה עשירת פחמימות?

דיאטה דלת פחמימות (לא פחות מ 20-40 גרם פחמימות ביום) אפקטיבית ככל דיאטה אחרת דלה בקלוריות, לירידה במשקל. יחד עם זאת, בחולי סכרת היא עשויה לשפר את רמות הסוכר בדם והיא נמצאה כיעילה בהעלאת רמת הכולסטרול הטוב (HDL) והורדת טריגליצרידים.