שעות הארוחות גמישות, אך יש להקפיד על מרווחים בני שעה וחצי עד שלוש שעות בין ארוחה לארוחה.
חשוב לא לוותר על ארוחות ואין "לצבור" ארוחות שלא נאכלו בזמן. כל ארוחה צריכה להיאכל בזמנה ולפי הכמות המוקצבת לה, זאת על מנת לסגל הרגלי אכילה ולהרגיל את הגוף לקבל מסרים עקביים לגבי זמני האכילה וכמויות האוכל.
יש להשתמש בצלחות בינוניות במטרה ללמוד לאכול בכמויות סבירות.
הסוכרייה החמוצה: כל יום, 15 דקות לפני ארוחת הצהריים וארוחת הערב, יש למצוץ סוכרייה חמוצה רגילה קשה.
בימים שחשים קושי מיוחד, ניתן לגשת לערכה לשעות קשות, (למשל: יוגורט עד 3% ללא סוכר, ירקות חתוכים, חטיף אנרגיה, חבילת טוסטעים, מרק לייט נמס, פרי, ביצה קשה)
תפריט מגוון מבטיח תחזוקה נכונה של הגוף ומאפשר התמדה לאורך זמן. חשוב לגוון את התפריט מדי יום ובמהלך היום: כך הגוף יקבל את כל רכיבי התזונה הנחוצים לו מכל קבוצות המזון ובתוך קבוצות המזון.
פעם אחת בשבוע, בתכנון מראש, יש לאכול את המנה המותרת. חובה!
הרגלי השקילה: יש להישקל אך ורק פעם אחת בשבוע - כאשר באים לקבוצה. אין להישקל בתדירות גבוהה יותר, משום שיש לתת לגוף להפנים את השינויים בקצב שלו. המשקל אינו פוחת באופן עקבי בכל שבוע. ייתכנו עליות וירידות לא סדירות במהלך השבוע ובתהליך כולו, בגלל שינויים פיזיולוגיים בגוף (כמו אגירת נוזלים). השינויים הללו אינם משפיעים על התוצאות הסופיות. זיכרו! שקילות מיותרות עלולות לבלבל ולגרום ליציאה מהתוכנית.
אין לצום ואין להפחית בכמות האוכל המומלצת במטרה "לרדת מהר יותר". זוהי תוכנית מדעית בדוקה, שלכל חלק וחלק בה יש סיבה וחשיבות רבה. לכן, כדי להצליח, יש להתמסר אליה ללא פרשנויות או יישומים אישיים.