במתכןו שניתן כאן
http://www.dieta-club.co.il/articles/129/%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%92%D7%9F-%D7%95%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A8 כמה פיתות להכין מהכמות או כמה מנות פחממה מדובר?
פיתות כוסמין
חצי קילו קמח כוסמין, אפשר מלא ואפשר לבן ואפשר לשלב בין השניים.
2 כפיות שמרית
3/4 כפית מלח
כף סוכר / דבש / סירופ אגבה
כפית שמן זית
מים חמימים ואפילו טוב יותר – חליטת תה צמחים חמימה.
מאחר וגם אני קצת עסוקה, אין לי ראש ל'ראש עיסה' וכו' ויסלחו לי כל מיטיבי הלכת באפיה....
שמים הכל בקערה ולשים. לגבי כמות המים או החליטה, צריך להוסיף וללוש עד שהעיסה גמישה אך לא דביקה.
אפשר לעשות זאת גם במעבד מזון עם וו לישה. במידה והעיסה נוזלית מדי – נכון – מוסיפים קמח.
אם בחרתם להשתמש בקמח כוסמין מלא בלבד, הוא פחות משתף פעולה, אבל בסוף יוצאות פיתות מעולות.
מי שבריאות ושובע לנגד עיניו, מוטב שיוסיף לסל החומרים, 2 כפות גרעיני פשתן שלמים ו 3 כפות סובין שיבולת שועל.
לאחר הלישה, עוטפים את הקערה במגבת ומניחים לתפוח. אני נותנת לזה שעתיים. בינתיים, הקערה לא זקוקה לבייביסיטר, היא מסתדרת, אפשר לנצל את הזמן לדברים אחרים.
לאחר שעתיים, מכינים משטח עבודה מקומח.
מעבירים את הכבודה ומרגישים אותה, לפעמים נחוץ עוד קמח על מנת להמשיך.
בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק וקורצים באמצעות ספל גדול או קורץ מקצועי בקוטר 10 – 12 ס"מ. הגודל שילדי מעדיפים ולא מחזירים ממנו שאריות הינו 12 ס"מ. עובי הבצק צריך להיות בערך סנטימטר אחד.
מכינים את הפיתות ומניחים על ניר אפיה מקומח (אין צורך בעוד שמן) לאפיה. אחרי כ 10 דקות אני נוהגת להפוך את הפיתות בתוך התבנית ולתת להן עוד כ 7 דקות בחום של 180 מעלות. יוצאות פיתות טעימות, בריאות, תענוג. ולשאלת מליון הדולר אפשר לחרוץ בפיתות הללו 'כיס' כמו בפיתה רגילה.