סיבים תזונתיים:
הרבה דובר וידובר על סיבים תזונתיים. מה הם למעשה? הסיבים התזונתיים הינם רכיבים במזון שאינם מתפרקים במעיים. בנוכחות נוזלים הם מגדילים את ניפחם ויוצרים לחץ על דפנות המעיים , מתחילים פעילות פריסטלטית ושולחים אותנו מעדנות לשירותים... הסיבים הם כמו מטאטא שמנקה את שאריות המזון ו'דוחף' אותן החוצה. על הדרך הם גם גורמים לתחושת שובע, מה שעוזר בזמן דיאטה. עוד נקודה קטנה וחשובה, הסיבים מהווים מצע טוב להתפתחות חיידקים ידידותיים (פרוביוטיים) שמיטיבים עם מערכת העיכול. גן עדן לכל השומר על בריאות ומשקל. סיבים תזונתיים נמצאים תמיד בקליפות של המזונות הצמחיים: ירקות, פירות, קטניות (שעועית לבנה, אפונה יבשה, עדשים, חומוס, סויה) ודגנים מלאים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכו').
הדגנים המלאים:
מי הם אותם דגנים מלאים מופלאים? ובכן, הם הרבה פחות מסתוריים ממה שאתם מצפים. חיטה מלאה, אורז מלא, שעורה מלאה, שיבולת שועל, שיפון מלא, כוסמין, דוחן, קינואה ועוד.
יתרונותיהם של הדגנים המלאים:
הם מסייעים להפחתת רמת כולסטרול, משפרים תפקוד כלי דם ומפחיתים סיכוי לדלקת בהם. הם גורמים לשליטה טובה יותר של הגוף ברמות הסוכר והאינסולין. מחקר עדכני שנמשך 15 שנה והקיף 285,000 איש הראה לאחרונה שגברים שאכלו 3 מנות של דגנים מלאים ביום, היו ב - 25% פחות סיכון ללקות בהתקף לב. ככל שנבדקים אכלו יותר מהמשפחה המשובחת הזאת קטן בהתאמה הסיכון. אצל נשים נמצא גם כי דגנים מלאים סייעו בהורדת לחץ דם גבוה.
במידה ולא אוכלים מכל הנ"ל ניתן בהחלט לקבל סיבים מהתחליף האבקתי הנמכר ברשתות השיווק.
בהצלחה!