ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

פורום דיאטה קלאב

הפורום מיועד לכל המתעניינים באורח חיים בריא,תזונה ודיאטה. זה המקום לשאול,להתייעץ ולשתף.

מנהל הפורום: galita, דיאטנית החברה

כדי להשתתף באופן פעיל בפורום, יש צורך להתחבר למערכת. במידה ועדיין לא נרשמת לפורום, כל שעליך לעשות הוא להקדיש שתי דקות לצורך רישום חינם בטופס ההרשמה המקוון לפורום. מייד לאחר ההרשמה תוכל להכנס לפורום כחבר פעיל.

באם הנך חבר/ה פעילה באחת מקבוצת התמיכה של דיאטהקלאב, אנא הרשם/י באמצעות טופס ההרשמה למשתתפים.

מתכון למרק מעולה

מאת: oshi

07-12-2010 | 21:09:00

אז אם אני כבר כאן, כדאי שאתרום משהו.
זה המרק הכי טוב שלי, ואני מקווה שאפשר לאכול אותו בתוכנית (הוא מתאים במיוחד לימים קרים):

המצרכים:
תרסיס שמן
2.5 כוסות גרגירי חומוס יבשים לאחר השרייה במים ללילה
3/4 כוס עדשים
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
4 גזרים מגוררים
1 תפוח אדמה מגורר
סלרי עלים, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק מאוד (הכי חשובה הכוסברה)
2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום קצוצות / כתושות
תבלינים:
כפית חוואיג',
פלפל
1 כף אבקת מרק עוף,
מלח

אופן ההכנה:
* לטגן בתרסיס שמן את הבצל, להוסיף את השום, הגזר ותפוח האדמה ולהמשיך לטגן מספר דקות.
* להוסיף את גרגירי החומוס, העדשים ומים עד קצה הסיר,
* להביא לרתיחה.
* להסיר את כל הקצף שנוצר עד שפני המים נקיים ולהנמיך את האש.
* להוסיף את רוטב הסויה, הפטרוזיליה, הכוסברה והסלרי הקצוצים ואת התבלינים פרט למלח ולאבקת המרק.
* לאחר 3/4 שעה, להוסיף את המלח ואבקת המרק
* ולהמשיך לבשל עד שההחומוס מתרכך כ- 3/4 שעה נוספת.

    •    
    • חדשה בפורום + מתכון ללביבות גבינה

    • מאת: oshi
    • נשלח בתאריך: 05-12-2010 20:09
    שלום דנה,
    הכנתי אתמול לביבות גבינה לפי המתכון הנ"ל:
    חומרים:
    400-500 גרם גבינה לבנה 5%
    3 כפות שטוחות קמח תופח (גדושות אם רוצים שיהיו קשות יותר)
    2 ביצים
    2 כפות ממתיק

    את הלביבות טיגנתי קלות מכל צד במעט מאוד תרסיס שמן.
    יצאו בערך 20 לביבות.
    האם ניתן לאכול אותן כחלק מהתפריט? אם כן, איך לחשב את זה?
    תודה רבה,
    אושי

      •    
      • לביבות גבינה

      • מאת:
      • נשלח בתאריך: 07-12-2010 09:48
      היי אושי,
      3 לביבות כאלה הן מנת חלבון חלבי.
      בתאבון וחג שמח!
        •    
        • וכמובן ברוכה הבאה hand

        • מאת:
        • נשלח בתאריך: 07-12-2010 14:31
          •    
          • תודה...

          • מאת: oshi
          • נשלח בתאריך: 07-12-2010 14:38
          איזה כיף להיות חלק מפורום ידידותי.
          אגב, התחלתי את התוכנית השבוע וירדתי 2 ק"ג. יש עוד דרך ארוכה, אבל לפחות ההתחלה מעודדת.

          תודה על העזרה.
            •    
            • בכיף!

            • מאת:
            • נשלח בתאריך: 07-12-2010 15:47
            התחלה מעודדת מאד!
            את מוזמנת לכאן בכל עת, וגם בפייסבוק.
            אנחנו ידידותיים גם שם wink
              •    
              • מתכון למרק מעולה

              • מאת: oshi
              • < ההודעה הנוכחית
              • נשלח בתאריך: 07-12-2010 21:09
              אז אם אני כבר כאן, כדאי שאתרום משהו.
              זה המרק הכי טוב שלי, ואני מקווה שאפשר לאכול אותו בתוכנית (הוא מתאים במיוחד לימים קרים):

              המצרכים:
              תרסיס שמן
              2.5 כוסות גרגירי חומוס יבשים לאחר השרייה במים ללילה
              3/4 כוס עדשים
              2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
              4 גזרים מגוררים
              1 תפוח אדמה מגורר
              סלרי עלים, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק מאוד (הכי חשובה הכוסברה)
              2 כפות רוטב סויה
              4 שיני שום קצוצות / כתושות
              תבלינים:
              כפית חוואיג',
              פלפל
              1 כף אבקת מרק עוף,
              מלח

              אופן ההכנה:
              * לטגן בתרסיס שמן את הבצל, להוסיף את השום, הגזר ותפוח האדמה ולהמשיך לטגן מספר דקות.
              * להוסיף את גרגירי החומוס, העדשים ומים עד קצה הסיר,
              * להביא לרתיחה.
              * להסיר את כל הקצף שנוצר עד שפני המים נקיים ולהנמיך את האש.
              * להוסיף את רוטב הסויה, הפטרוזיליה, הכוסברה והסלרי הקצוצים ואת התבלינים פרט למלח ולאבקת המרק.
              * לאחר 3/4 שעה, להוסיף את המלח ואבקת המרק
              * ולהמשיך לבשל עד שההחומוס מתרכך כ- 3/4 שעה נוספת.
                •    
                • תודה אושי smile

                • מאת:
                • נשלח בתאריך: 09-12-2010 10:59
                באמת מריח מצוין!
                בכל הכמות יש לך יש 25 מנות פחמימה ו 8 מנות ירק.
                כמה מנות יוצאות מכל המרק?
                  •    
                  • אז ככה

                  • מאת: oshi
                  • נשלח בתאריך: 09-12-2010 12:26
                  יוצא סיר מאוד גדול. להערכתי יש לפחות 10 מנות. אני אכין ואספור.
                  האם יש אפשרות להחשיב את המרק כתחליף לחלבון בשרי?
                    •    
                    • היי אושי

                    • מאת:
                    • נשלח בתאריך: 09-12-2010 12:35
                    אם יש 10 מנות, אז כל מנה היא 2 וחצי מנות פחמימה ומנת ירק אחת.
                    שזה בערך שווה למנת בשר מבחינה קלורית, אבל ממש לא מבחינת ערכים תזונתיים.
                    בתאבון :)