ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

מנות עקריות

 4 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 1 מנת פחמימה + 1 מנת ירק

המצרכים:

600 גרם פילה בקר ללא שומן,

 2 בצלים ירוקים קצוצים דק,

 1 כף פטרוזיליה קצוצה,

 1/2 כוס יין אדום,

 300 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק,

 3 שיני שום כתושות,

 1 כוס מרק צח דל שומן בטעם בשר,

 2 כפות חרדל,

 1 קוביית (קנור) בישול בטעם בשר,

 1 עגבנייה קצוצה, 

 2 כוסות מחית דלורית או דלעת,

 מלח, פלפל, רוזמרין, טימין, אגוז מוסקט,

תרסיס שמן.

ההכנה:

מרססים סיר בתרסיס שמן. מחממים את הסיר היטב ומזהיבים בו את הבשר. מוציאים את הבשר מהסיר, מכניסים את הבצל ומרססים מעל תרסיס שמן. מערבבים ומזהיבים. מוסיפים שום, פטרוזיליה, עגבנייה, פטריות, יין, קוביית בשר וחרדל. מערבבים. מסדרים את הבשר על הרוטב שנוצר. יוצקים מעל מרק צח. מתבלים במלח, פלפל, רוזמרין, טימין. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה. במידה והרוטב דליל מידי מוסיפים 1 כפית קורנפלור לשם הסמכה. כאשר הבשר מוכן, מחממים את הפירה ומתבלים במלח ואגוז מוסקט. מסדרים את הבשר בצלחות, מוסיפים פירה ויוצקים מעליו את הרוטב פטריות.

*הערה:

1 מנה מהווה ארוחת צהריים בתפריט א' ובתפריט ב' הבסיסי. (ניתן להוסיף מרק וסלט ירקות). בתפריט ב' השבועי ובתפריט ג' ניתן להוסיף עוד מנת לחם אחת.

 

בתאבון מבית דיאטה קלאב