מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->סלטים-->סלט עדשים
כל הסלט = 12 מנות פחמימה + 2 מנות שומן + 4 מנות ירק
המצרכים:
2 כוסות עדשים
6 כוסות מים
מלח
2 כפיות שמן זית
בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חתוך לחתיכות קטנות
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
פלפל שחור
כובסברה קצוצה
מיץ לימון
ההכנה:
משרים את העדשים במים ללילה, שוטפים מכניסים לסיר עם המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-1/2 שעה או יותר, עד שהעדשים רכים אך לא יותר מדי. מתבלים במלח.
מסננים ושומרים חלק מהנוזלים.
מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצל והשום.
כאשר הבצל מתרכך ומתחיל להשחים, מוסיפים את הפלפל וממשיכים לבשל עד שמתרכך.
מוסיפים את העגבניות והעדשים ומעט נוזלי הבישול, וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים כוסברה ומיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל.
מגישים קר או חם.
בתאבון מבית דיאטה קלאב