מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->מנות עקריות-->עוף עם עלי מנגולד (עלי סלק)
באדיבות אתי זיו
6 מנות, 1 מנה = 1 מנת בשר + 1 מנת שומן (רק אם משאירים את השמן)
המצרכים:
6 ירכי עוף
2 צרורות עלי מנגולד (כ-20 עלים)
4 שיני שום חתוכות
2 כפות שמן זית/תרסיס שמן
3 תרמילי הל (או רבע כפית הל טחון)
חצי כפית קארי
חצי כפית חוויאג'
חצי כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
2-3 כוסות מים רותחים
ההכנה:
את עלי המנגולד יש להשרות במים ולשטוף היטב מספר פעמים, לחצות את העלים ל-2.
בסיר גדול ורחב מחממים את שמן הזית, מזהיבים את השום, מוסיפים את חלקי העוף ומקפיצים עד שיזהיבו. מוסיפים לסיר את המים הרותחים, את כל התבלינים (יש ליצור חריץ בתרמילי ההל), ואת עלי המנגולד השטופים. בתחילת הבישול המים לא יכסו את העלים אך לאחר כ-15 דקות בישול העלים אמורים להיות כמעט מכוסים. לבשל על אש בינונית כ-40 דקות.
בתאבון מבית דיאטה קלאב