ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

מנות עקריות

4 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 1/2 מנת פחמימה + 1 מנת חלבון חלבי

המצרכים:

4 נתחי פילה דג,

 1 כוס יין לבן,

 4 כפות גבינה לבנה 5%,

 1 כוס חלב דל שומן,

 1/2 חבילת בצל ירוק,

 רוזמרין, טימין, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל,

 מיץ מלימון אחד,

 2 תפוחי אדמה בינוניים,

 תרסיס שמן.

ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם באמצע לאורך ומבשלים אותם בסיר עם מים, מלח ומיץ לימון. חותכים כל פילה דג לשלוש חתיכות. מרססים תרסיס שמן בתבנית אפייה. קוצצים את הבצל הירוק ומפזרים אותו בתוך התבנית. מניחים את הדג על הבצל ויוצקים מעל את היין.מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור חם במשך 10 דקות. בינתיים מערבבים את הגבינה עם החלב, מתבלים במלח, פלפל, רוזמרין, טימין ופטרוזיליה, מוציאים את הדג מהתנור, מורחים על הדג את תערובת הגבינה ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם יחד עם תפוחי האדמה. ניתן לקשט בעלי נענע או פטרוזיליה.

 

בתאבון מבית דיאטה קלאב