מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->מנות עקריות-->דג עם חומוס
באדיבות מיכל רביבו - קבוצת ירושלים
8 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשר
המצרכים:
800 גרם פילה דג (מרלוזה או הליבט) חתוך ל-8 פרוסות
קופסת חומוס גרגרים מסוננת
1 בצל קצוץ
4-5 שיני שום פרוסות
כוסברה ופטרוזיליה קצוצה
2 כפיות שמן
מלח, פלפל, פפריקה, כורכום - לפי הטעם
ההכנה:
מאדים את הבצל בכפית שמן עד שמשחים.
מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים.
מניחים את הדג על גבי החומוס.
בקערה נפרדת מערבבים את כל התבלינים, עם כפית שמן ומעט מים. יוצקים על הדג.
מכסים את הדג במים רותחים, מערבבים מעט, מפזרים מעל את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות.
מבשלים מכוסה עד שהמים מגיעים למחצית גובה הדג.
בתאבון מבית דיאטה קלאב