ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

מנות עקריות

 מנות, 1 מנה=מנת חלבון בשרי + 1 מנת ירק

 

 

המצרכים:

1 עוף במשקל 1.2 ק"ג, ללא עור, מחולק למנות

3 קישואים

3 גזרים בינוניים גדולים

1 בצל יבש גדול

2 תפוחי עץ גראנד

1/2 דלורית (כ-400 גרם)

ניתן להוסיף גם 7 תפוחי אדמה פרוסים ואז כל מנה מכילה גם 1 מנת פחמימה.

 

רוטב:

1 כוס מיץ תפוחים דיאט (תרכיז+מים)

1/2 כפית אבקת קארי

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית חרדל מוכן

 

ההכנה:

1. שוטפים היטב את חלקי העוף

2. קולפים את הקישואים, הגזרים, הדלורית, הבצל ותפוחי העץ

3. פורסים את הקישואים, הגזרים, הדלורית, הבצל ותפוחי העץ לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ

4. מסדרים בתבנית חסינת אש שכבה של ירקות, עליה מפזרים את חלקי העוף, ומניחים מעל את שאר הירקות

5. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים על העוף והירקות

6. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) 30 דקות

7. מסירים את הכיסוי, יוצקים מהרוטב שבתחתית התבנית על העוף והירקות, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים 30 דקות נוספות, או עד שהירקות מתרככים והעוף מזהיב. מידי פעם יוצקים מהרוטב שבתחתית התבנית על העוף והירקות. מגישים חם.

 

בתאבון מבית דיאטה קלאב