מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->סלטים-->סלט ים תיכוני
4 מנות, 1 מנה = ½ מנת פחמימה +1 מנות ירק + 1/2 מנת שומן + 1/2 מנת חלבון חלבי
המצרכים:
2 תפוחי אדמה קטנים מקולפים, 2 עגבניות, 1 פלפל צהוב, 4 צנוניות, 1 כוס שעועית ירוקה, 2 פרוסות גבינה בולגרית 5% שומן, 1 כף פטרוזיליה קצוצה, 1 כף בזיליקום קצוץ, זעפרן, מלח, 2 כפיות שמן זית, 4 כפות חומץ תפוחי-עץ, 4 כפיות חרדל, 1 כפית אורגנו.
ההכנה:
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומבשלים אותם במי מלח, חומץ וזעפרן. כאשר הם רכים, מסננים וטובלים במים קרים. מבשלים את השעועית הירוקה במשך 10 דקות. טובלים במים קרים מאוד כדי לעצור את הבישול. מקררים. חותכים את הפלפל לרצועות דקות. חותכים את העגבניות לפלחים, את הצנוניות לפרוסות דקות והגבינה לקוביות. מסדרים את המצרכים בקערה. מערבבים את השמן, החומץ, החרדל והאורגנו. מתבלים את הסלט. מקשטים בפטרוזיליה ובזיליקום.
בתאבון מבית דיאטה קלאב