ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

סלטים

סלט עדשים  (לצמחוניים שבחבורה)

חומרים:

1 כוס עדשים (שחורות / ירוקות), מבושלות

תרסיס שמן-זית

1 בצל סגול

מלח ופלפל גרוס טרי

3 כפות רכז רימונים

חופן עלי פטרוזיליה או נענע או שניהם- קצוץ

מיץ לימון בשפע

3 כפות שמן זית לתיבול

2 כפות גרגרי רימון או חמוציות

הוראות הכנה:

1.      קוצצים את הבצל ומטגנים בתרסיס השמן, מוסיפים מעט מלח ומאדים על להבה קטנה בסבלנות, עד שהבצל רך ושקוף. כשהבצל מוכן, מוסיפים את רכז הרימונים ומערבבים היטב.

2.      מוסיפים את הבצל הרימוני לעדשים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים מעט להתקרר

3.      מתבלים במיץ לימון ושמן זית.

4.      מוסיפים את  עשבי התיבול וגרגרי הרימון, בודקים תיבול ומתקנים כנדרש.

*עדשים שייכים למשפחת הקטניות, שכידוע מילה גם חלבונים וגם פחמימות, לכן הסלט מכיל 9 מנות פחמימה (או 3 מנות חלבון בשרי) +  9 מנות שומן + 1 מנת פרי (זניח)