ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

תוספות

קינואה עם ירקות

סה"כ 3 מנות

כל מנה=2 מנות פחמימה + 1 מנת שומן + 1 מנת ירק

החומרים:

1 כוס קינואה

2 כוסות מים

1/4 כפית מלח ים

1 בצל חתוך לפרוסות דקות

1 גזר חתוך למקלות דקים

כוס גרגרי אפונה (קפוא או משימורים)

מעט פטרוזיליה/בצל ירוק/שמיר קצוץ לקישוט

1 כף שמן

מלח ים ופלפל לתיבול

הכנה הקינואה:

לשטוף את הקינואה היטב.

לשים את הקינואה והמים בסיר, להרתיח, להנמיך, ולבשל 20-15 דקות על אש נמוכה.

הכנת הירקות:

שימו במחבת 1 כף שמן זית.

טגנו את הבצל.

כשהוא מתחיל להזהיב הוסיפו את הגזר טגנו וערבבו 3-4 דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.

הוסיפו קמצוץ או שניים של מלח ים ואת התירס, ובשלו עוד 3 דקות.

הוסיפו את הקינואה, מלח ופלפל לפי הטעם וקשטו בירק הקצוץ.

את הירקות במתכון אפשר לגוון לפי החשק והמלאי במקרר, מומלצים: פטריות, ושעועית ירוקה.