מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->תוספות-->קינואה עם ירקות
קינואה עם ירקות
סה"כ 3 מנות
כל מנה=2 מנות פחמימה + 1 מנת שומן + 1 מנת ירק
החומרים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
1/4 כפית מלח ים
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
1 גזר חתוך למקלות דקים
כוס גרגרי אפונה (קפוא או משימורים)
מעט פטרוזיליה/בצל ירוק/שמיר קצוץ לקישוט
1 כף שמן
מלח ים ופלפל לתיבול
הכנה הקינואה:
לשטוף את הקינואה היטב.
לשים את הקינואה והמים בסיר, להרתיח, להנמיך, ולבשל 20-15 דקות על אש נמוכה.
הכנת הירקות:
שימו במחבת 1 כף שמן זית.
טגנו את הבצל.
כשהוא מתחיל להזהיב הוסיפו את הגזר טגנו וערבבו 3-4 דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.
הוסיפו קמצוץ או שניים של מלח ים ואת התירס, ובשלו עוד 3 דקות.
הוסיפו את הקינואה, מלח ופלפל לפי הטעם וקשטו בירק הקצוץ.
את הירקות במתכון אפשר לגוון לפי החשק והמלאי במקרר, מומלצים: פטריות, ושעועית ירוקה.