מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->מנות עקריות-->לזניה בשרית
באדיבותה הרבה של danch מפורום משתתפים
4 מנות
כל מנה - 1 מנת חלבון בשרי, 1 מנת פחמימה, 4 מנות ירק
החומרים:
8 עלי לזניה
600 גרם בשר טחון (אני עשיתי בקר רזה מעורב עם עוף)
בצל בינוני חתוך לקוביות
400 ג' tomato max
גזר מגורד
2 ביצים טרופות
100 ג' רסק עגבניות
כפית פפריקה
מים
כפית וחצי סוכר
כף אבקת מרק
פלפל שחור טחון
מלח
רוטב עגבניות:
בצל קטן קצוץ
5 - 6 עגבניות
כפית פפריקה
כוס מים
כפית וחצי סוכר (לטעום)
אבקת מרק
פלפל שחור טחון
מלח
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל (בתרסיס שמן כמובן) עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר עד שהוא משנה צבעו לאפרפר.
להוסיף את שאר המצרכים (חוץ מהביצים) לתבל.
למלא מים בקופסא הריקה של העגבניות המרוסוקת, להרתיח ולהנמיך את האש ולבשל 10 דקות, לערבב מידי פעם.
להוריד מאש ולהוסיף פנימה 2 ביצים לערבב במהירות.
רוטב עגבניות:
לטגן את הבצל עד הזהבה (בתרסיס), להוסיף את העגבניות, סוכר, תבלינים ולבשל כמה דקות.
להעביר לבלנדר לטחון ולבדוק טעמים.
הרכבת הלזניה:
משמנים את התבנית (בתרסיס)
מניחים שכבה של עלי לזניה, מעל לצקת מרוטב העגבניות, לשים מחצית ממילוי הבשר לכסות בעוד שכבת עלי לזניה שוב רוטב עגבניות, מעל שכבה נוספת של בשר עלי לזניה ואת שארית הרוטב.
לאפות בחום בינוני 180 מעלות 30 דקות.
בתאבון מבית דיאטה קלאב