מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->חגים-->עוגת גבינה אפויה
היישר מהתנור של המנחה מיכל ויינברג
סה"כ 16 פרוסות
1 פרוסה = 1 חלבון חלבי
חומרים:
3 גביעי גבינה לבנה תנובה 3% (מסוננים במסננת צפופה או בד חיתול לחצי שעה עד שעה להגיר נוזלים)
1 גביע יוגרט 200 מ'ל 3%
חצי חבילת פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
5 חלמוני ביצה גדולים
5 חלבוני ביצה
תחליף סוכר השווה ל3/4 כוס
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
ההכנה:
לערבב היטב את הגבינות, היוגורט, אבקת הפודינג, הקורנפלור, החלמונים, תחליף הסוכר, תמצית הוניל וקליפת הלימון.
להקציף את 5 החלבונים גדולים עם שתי כפות סוכר
לקפל בעדינות את התערובת אל קצף חלבונים
לאפות בתבנית עגולה 26
לחמם תנור ל170 מעלות כאשר מונחת על קרקעיתו תבנית מים רותחים למשך כל זמן האפיה
לאפות כשעה.
בסיום האפיה לכבות תנור ולא לפתוח אותו עד כשעה.
אפשר בסיום האפיה לקחת שני גביע יוגורט פירות יער/תות דיאט ללא סוכר לערבב היטב ולחמם מעט במיקרו ולשפוך על העוגה כאשר היא בתנור.
טעימה אחרי מספר שעות בקירור.