מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->קינוחים-->סופלה גבינה של קרין גורן
עם התאמות לדיאטהלקאב באדיבות דנה וולף
סה"כ 8 מנות
1 מנה = 2 מנות חלבון חלבי+1/2 מנת פחמימה
החומרים:
קילו גבינה לבנה 3% שומן
1 מיכל שמנת חמוצה לייט עד 9% שומן (200 מ"ל)
4 ביצים מופרדות+2 חלבונים, בנוסף
11/2 כוסות סוכרה דיאט (300 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
לשימון התבניות – תרסיס
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות.
שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים להעשרת סביבת האפייה באדים.
בקערה טורפים גבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, 3/4 כוס מהסוכרה דיאט ותמצית וניל.
מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
במיקסר מקציפים 6 חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
מוסיפים את יתרת הסוכרה דיאט (3/4 כוס) בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
יוצקים את התערובת לתבניות משומנות מעט.
שמים בעדינות את התבניות עם הבלילה בתוך התבנית עם המים שבתנור ואופים כ-10 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים ויבשים למגע.
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהמאפים תפוחים, שחומים ויציבים למגע.
מוציאים מהתנור (בזהירות! שלא יחדרו מים לעוגות) את תבנית המים עם תבניות העוגה בתוכה.
מגישים או שומרים במקרר ומחממים שוב בתנור חם (180 מעלות ותבנית עם אדים בפנים) למשך 10 דקות לפני ההגשה.