ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

מנות עקריות

באדיבות אודי קדם, מהקבוצה של נילי

סה"כ 5 מנות , כל מנה:  2.5 מנות ירק , 1 מנה פחמימה 1 חלבון בשרי

מצרכים:

כרוב אחד בינוני  

1/2 ק"ג בשר רזה 

1/2 כוס אורז

2 בצלים

פטרוזיליה

2 עגבניות 

3 כפיות שמן 

1 לימון 

 סיר המתאים גם לבישול בתנור

הכנה:

מערבבים יחד עם הבשר טחון 1/2 בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה , 1/2 כוס אורז לא מבושל וקורט פלפל שחור ומלח.

חולטים את הכרוב ומפרידים לעלים.

ממלאים עפ"י גודל העלה (לשים לב- את השידרה של העלה מוציאים כדי לתת גמישות בעת מילוי העלה)

פורסים את הבצל הנותר והעגבניות לפרוסות גדולות ומניחים בתחתית הסיר : פרוסות בצל ועליהן פרוסות עגבניות .

מניחים את הכרוב הממולא ואת יתרת העלים בין השכבות

(הירק שמבושל במשך שעתיים במיצי הבישול יוצא טעים להפליא וניתן להשתמש בו כמנת ירק לחוד)

מניחים על האש וצורבים כ-5 דקות על אש גבוהה, על מנת לקרמל את הבצל ורק אח"כ מוסיפים כוס מים רותחים

מוסיפים 3 כפיות שמן, מלח פלפל עפ"י הטעם , מביאים לרתיחה וממשיכים על אש נמוכה כחצי שעה בסיר מכוסה כחצי שעה .

בינתיים מחממים את התנור ל-150 מעלות . מכניסים סיר מכוסה וממשיכים לבשל בתנור עוד כשעה.

מוציאים את המכסה , סוחטים מיץ מלימון אחד , מוסיפים את הלימון , מעלים ל-180-190 מעלות ומבשלים בתנור עוד חצי שעה על מנת לצרוב את הממולאים למעלה.

 

בתאבון מבית דיאטה קלאב