מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->מנות עקריות-->כרוב ממולא מבית אמא
באדיבות אודי קדם, מהקבוצה של נילי
סה"כ 5 מנות , כל מנה: 2.5 מנות ירק , 1 מנה פחמימה 1 חלבון בשרי
מצרכים:
כרוב אחד בינוני
1/2 ק"ג בשר רזה
1/2 כוס אורז
2 בצלים
פטרוזיליה
2 עגבניות
3 כפיות שמן
1 לימון
סיר המתאים גם לבישול בתנור
הכנה:
מערבבים יחד עם הבשר טחון 1/2 בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה , 1/2 כוס אורז לא מבושל וקורט פלפל שחור ומלח.
חולטים את הכרוב ומפרידים לעלים.
ממלאים עפ"י גודל העלה (לשים לב- את השידרה של העלה מוציאים כדי לתת גמישות בעת מילוי העלה)
פורסים את הבצל הנותר והעגבניות לפרוסות גדולות ומניחים בתחתית הסיר : פרוסות בצל ועליהן פרוסות עגבניות .
מניחים את הכרוב הממולא ואת יתרת העלים בין השכבות
(הירק שמבושל במשך שעתיים במיצי הבישול יוצא טעים להפליא וניתן להשתמש בו כמנת ירק לחוד)
מניחים על האש וצורבים כ-5 דקות על אש גבוהה, על מנת לקרמל את הבצל ורק אח"כ מוסיפים כוס מים רותחים
מוסיפים 3 כפיות שמן, מלח פלפל עפ"י הטעם , מביאים לרתיחה וממשיכים על אש נמוכה כחצי שעה בסיר מכוסה כחצי שעה .
בינתיים מחממים את התנור ל-150 מעלות . מכניסים סיר מכוסה וממשיכים לבשל בתנור עוד כשעה.
מוציאים את המכסה , סוחטים מיץ מלימון אחד , מוסיפים את הלימון , מעלים ל-180-190 מעלות ומבשלים בתנור עוד חצי שעה על מנת לצרוב את הממולאים למעלה.
בתאבון מבית דיאטה קלאב