מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->חגים-->גפילטפיש בנוסח שושנה
10 מנות, 1 מנה = 1 מנת בשר + 2.5 ירקות
החומרים:
1 ק"ג דג טחון (נסיכת הנילוס + מרלוזה),
3 בצלים קצוצים,
3 ביצים,
1/2 כוס מי סודה,
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה,
2 כפות קמח מצות,
1 ק"ג בצל לבישול נפרד
ההכנה:
מערבבים יחד את הדג, הבצלים הקצוצים, ביצים, סודה ותבלינים.
מוסיפים קמח מצות.
ממתינים כ- 10 דקות עד שהתערובת תסמיך.
שוטפים היטב את הבצלים עם הקליפה, מסירים את הקליפות ומניחים אותן בסיר בישול גדול.
מוסיפים 1.5 כוס מים.
חותכים את הבצלים לפרוסות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים לסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 1/2 שעה על אש קטנה.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.
מרטיבים את הידיים במים קרים ומכינים קציצות מהדג.
מכניסים את הקציצות לסיר מבלי לצופף אותן, ממשיכים לבשל על אש קטנה כשהסיר מכוסה במשך שעה וחצי.
במידה וחסרים מים, ניתן להוסיף בהדרגה מהצדדים כדי שהקציצות לא תתפוררנה.
בתאבון מבית דיאטה קלאב