ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שונות

המצרכים:

4-5 אצות נורי (מכל אצה יוצאות 8 יחידות)

1 כוס אורז

1.5 כוסות מים

2 פרוסות דג סלמון מעושן

2 גבעולים טריים של סלרי אמריקני

1 כף חומץ אורז (אפשר למצוא בכל חנויות הטבע)

ההכנה:

1. מבשלים את האורז במים לפי מתכון האורז הבסיסי עד שהמים נספגים.

2. מוסיפים את החומץ ומערבבים היטב. מניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.

3. חותכים את הסלמון לרצועות בעובי של 1 ס"מ.

4. פורסים גבעולי הסלרי לרצועות דקות וארוכות.

5. מניחים אצה אחת על משטח עבודה. משטחים את האורז על האצה, בשכבה דקה ככל האפשר, ומשאירים 1 ס"מ ללא אורז בחלק העליון של האצה לצורך סגירת הגלילה.

6. מסדרים, לסירוגין, 2 רצועות סלמון ו-2 רצועות סלרי על האורז, ומגלגלים בעדינות את האצה.

7. מהדקים היטב את גלילת האצה,ופורסים בסכין חדה ל-8 יחידות.

8. חוזרים על אותן פעולות עם האצות הנותרות.

9. מגישים בכלי הגשה מרכזי. כל סועד טובל את הסושי בקערית רוטב סויה שמונחת לצד צלחתו.

גיוון

במקום סלמון מעושן אפשר להשתמש בדגים כבושים, או בכל דג טרי נא, בטונה משומרת או אפילו בסלט טונה במיונז. אפשר להכין סושי על בסיס בשר (לא בשר נא): חזה בקר מעושן, חזה הודו מעושן, קבנוס (מכיל יותר שומן). אפשר להוסיף רצועות פלפל אדום, מלפפון, גזר ואף סלק לגיוון הצבעוניות והטעם.

 

בתאבון מבית דיאטה קלאב