מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->שונות-->מוס טונה
4 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון חלבי
המצרכים:
2 קופסאות טונה במים, מסוננות
4 כפות מיונז 5% שומן
1/4 כוס מיץ לימון
1 בצל קטן חתוך לרבעים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל טחון טרי
2 כפות קטשופ
1 גביע יוגורט 1.5% שומן
תערובת ג'לטין: 18 גרם ג'לטין, 1/4 כוס מים,
1/4 כוס מים רותחים
ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים למוס הטונה במעבד מזון ומערבלים עד שהעיסה חלקה, כ-3 דקות.
2. הכנת הג'לטין: מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים בספל, מוסיפים את המים הרותחים, ומערבבים עד שהג'לטין נמס.
3. מוסיפים מיד את הג'לטין בעודו חם לתערובת הטונה שבמעבד, ומפעילים שנית ל-2 דקות נוספות. מפסיקים את המעבד ויוצקים לתוך תבנית שתכיל את כמות המוס. רצוי תבנית בצורת דג או כל תבנית אחרת. מקררים במקרר כ-4 שעות לפחות, או עד שהמוס נקרש.
4. לפני ההגשה, משחררים את דפנות התבנית בעזרת סכין חד, מכניסים את התבנית למים חמים ל-2 שניות, מוציאים, מכסים בצלחת הגשה והופכים. אפשר לקשט בצלפים, זיתים שחורים, פרוסות גזר וקוביות ג'לטין. אם מרפדים את התבנית ביריעת פלסטיק, אין צורך לטבול במים חמים. הופכים מיד את התבנית על הצלחת ומסירים את יריעת הפלסטיק.
בתאבון מבית דיאטה קלאב