מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->חגים-->סופגניות אפויות
כל הכמות = 15 מנות פחמימה
המצרכים:
2.5 כוסות קמח
15 גרם שמרים,
1/4 כוס יוגורט,
1/2-3/4 כוס מים (לפי הצורך),
1 ביצה,
קורט מלח, קורט קינמון,
5 כפות ריבה ללא תוספת סוכר,
תרסיס שמן
ההכנה:
תופחים את השמרים עם 1/3 כוס מים חמימים, מלח, 1 כף קמח - למשך 15 דקות.
בוחשים את כל המרכיבים עם שארית הנוזל. תופחים למשך שעה בניילון עטוף במקום אפל וחמים.
יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ, שמים בתבנית משומנת על יד תרסיס שמן, שומרים מרחק בין כדור לכדור. נותנים לכדורים לתפוח, מחממים תנור לטמפרטורה של 200-220 מעלות.
מכניסים התבנית לתנור. אופים עד השחמת הסופגניות.
בתום האפייה ממלאים את הסופגניות בעזרת מזרק בריבה ללא תוספת סוכר.
בתאבון מבית דיאטה קלאב