מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->שונות-->פסטרמה תוצרת בית
במקום לאכול חומרי שימור, ניטריטים וניטראטים, אפשר בקלות רבה להכין פסטרמה ביתית:
המצרכים:
1. לוקחים נתח של הודו נקבה טרי.
2. משרים במשך לילה במים עם כף מלח גס.
3. בבוקר שמים את הנתח על נייר סופג ומתבלים: כפית חרדל ודבש + פלפל גרוס גס מעל ומתחת, אפשר לשים בתוך הנתח שיני שום שלמות, תבלינים כמו פפריקה, שום כתוש, דבש וכו' - הכל הולך.
4. עושים לנתח מסאג' קצר, מניחים על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.
ההכנה:
צולים במשך 20 דקות.
מניחים לנתח להתקרר בתוך התנור.
מוציאים ופורסים לפרוסות דקות.
הפסטרמה יכולה לשמש כחלבון בצהריים, כפסטרמה בתוך כריך - וזה ללא כל חומר משמר.
מחזיק מעמד במקרר כ-5 ימים ללא חשש.
בתאבון מבית דיאטה קלאב