מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->קינוחים-->אגסים ברוטב שוקולד (חלבי)
4 מנות, 1 מנה = 1 מנת פרי + 1/2 מנת חלבון חלבי
המצרכים:
4 אגסים קטנים,
1/2 גביע גבינה לבנה 5% שומן,
4 כפיות קקאו ללא סוכר,
ממתיק מלאכותי לפי הטעם,
1 כפית תמצית וניל,
2 כפות חלב דל שומן,
מיץ מ – 1 לימון,
1 כוס מים.
ההכנה:
קולפים את האגסים, חוצים ומוציאים את הליבה, מבשלים אותם במיץ לימון וכוס מים במשך כ- 20 דקות (כך שיהיו רכים אך לא רכים מידי). מסננים ומקררים.
מקציפים את הגבינה עם 2 כפיות קקאו דיאטטי, ממתיק מלאכותי ותמצית וניל.
מערבבים את 2 הכפיות הנוספות של הקקאו יחד עם החלב, יוצרים רוטב ומחממים (אפשר במיקרו) עד לקבלת רוטב אחיד.
מגישים שני חצאי אגס לכל סועד, מכסים אותם בכף רוטב גבינה ויוצקים עליו רוטב שוקולד.
בתאבון מבית דיאטה קלאב