מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->קינוחים-->אגס בתפוחים
6 מנות, 1 מנה = 2 מנות פרי + 2 מנות שומן
המצרכים:
6 אגסים לא קלופים,
3 כוסות מיץ תפוחים דיאטתי (נקטר דיאט או תרכיז + מים),
ממתיק שווה ערך ל - 1/2 כוס סוכר,
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק,
100 גרם תמרים מיובשים מגולענים ומעוכים,
2 כפות ריבת תפוזים ללא סוכר.
לרוטב:
ממתיק שווה ערך ל - 1 כוס סוכר,
2 שקיות סוכ וניל,
1 כוס מיץ תפוחים, בו בושלו האגסים.
ההכנה:
בסיר רחב מבשלים את האגסים במיץ התפוחים עד לריכוך קל כ - 15-20 דקות. מוציאים את האגסים ושומרים בצד. מצננים ושומרים את מיץ התפוחים בנפרד. מוציאים מכל אגס את הליבה (דרך החלק הרחב של האגס), ניתן לבצע זאת בעזרת סכין או מכשיר המיועדים לכך. מערבבים יחד את האגוזים, התמרים וריבת התפוזים, וממלאים את האגסים במקום הליבה.
להכנת הרוטב:
מחממים במחבת את הממתיק וסוכר הוניל, מוסיפים 1 כוס מיץ תפוחים ובוחשים עד להמסת הממתיק וסוכר הוניל לחלוטין.
מסדרים את האגסים בצלחת הגשה עמוקה מעט, ויוצקים מעליהם את הרוטב.
בתאבון מבית דיאטה קלאב