מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->מרקים-->מרק חומוס ותרד
8 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 2 מנות פחמימה + 1 מנת שומן
המצרכים:
500 גרם חומוס יבש
1 תפוח אדמה בינוני קצוץ
500 גרם קוביות חזה הודו מעושן
מלח
קורט זעפרן
1 פרוסת חלה קלה
1 שן שום גדולה
2 כפות שמן זית
1 ק"ג עלי תרד קרועים
מים – לפי הצורך
ההכנה:
שורים את פולי החומוס במים למשך לילה. שוטפים ומסננים.
מבשלים את פולי החומוס במים כדי כיסוי, עד לריכוך.
מוסיפים תפו"א, הודו מעושן, מלח, ומבשלים 30-60 דקות עד לריכוך.
מוסיפים זעפרן ועוד מים, אם נחוץ.
מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את החלה + שן השום. הופכים מצד לצד כדי להשחים מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת, מועכים את החלה והשום, מוסיפים למרק (משמש לעיבוי ותיבול של המרק).
מחממים את עלי התרד הקרועים בשמן שנותר במחבת, מקפיצים עד שמתקבלת עיסה רכה. מוסיפים למרק ומבשלים דקות אחדות.
בתאבון מבית דיאטה קלאב