ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

מרקים

10 מנות, 1 מנה = 1 מנת ירק

המצרכים:

1 קישוא

1 גזר

חתיכת דלעת או חצי דלורית

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

1 תפוח אדמה

1/4 ראש כרוב

1 קולורבי

1 כוס אפונה טרייה או קפואה

1 בצל לבן גדול

2 שיני שום מעוכות

עשבי תיבול טריים או יבשים: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה - לפי הטעם

8 כוסות מים

1 שקית מרק 10 בטעם עוף

מלח ופלפל לפי הטעם

תרסיס שמן

 

ההכנה:

שוטפים היטב את כל הירקות, קולפים את תפוח האדמה, הדלעת/דלורית, הקולורבי, הבצל והשורשים. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. את עשבי התיבול קוצצים (אם רוצים לאכול אותם אח"כ במרק) או משאירים שלמים (להוצאה בתום הבישול). מרססים סיר עמוק בתרסיס שמן. מחממים ומאדים את הבצל הקצוץ והשום המעוך עד שהבצל שקוף. מוסיפים את כל הירקות (פרט לעשבי התיבול) ומאדים תוך כדי ערבוב על אש בינונית במשך מספר דקות. כאשר הירקות מתרככים מעט מוסיפים את המים, אבקת המרק ועשבי התיבול ומתבלים לפי הטעם.

מרתיחים ומבשלים עד אשר כל הירקות רכים (כ-20 דקות).

מגישים חם.

 

בתאבון מבית דיאטה קלאב