מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->תוספות-->תבשיל בטטות ושזיפים
4 מנות, 1 מנה = 1 מנת פחמימה + 1 מנת פרי
מתאים לט"ו בשבט
המצרכים:
2 בטטות בינוניות,
10 שזיפים מגולענים יבשים,
1 כפית שמן קנולה,
3 כפות מיץ לימון
ההכנה:
משרים במשך הלילה את השזיפים (יש לשמור על המים). מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות. מכניסים לסיר ומוסיפים את השזיפים. מבשלים את השזיפים והבטטות במים שבהם הושרו השזיפים, על אש נמוכה ובסיר מכוסה עד שהכל רך. מוסיפים את השמן ואת מיץ הלימון ומערבבים.
בתאבון מבית דיאטה קלאב