מתוך-->מתכונים ותפריטים של דיאטה קלאב-->תוספות-->בטטות מאודות בטעם שום
6 מנות, 1 מנה = 1 מנת לחם + 1 מנת שומן
המצרכים:
6 בטטות קטנות,
2 כפות שמן,
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות,
מלח ופלפל שחור לטעם,
1 ראש שום שלם, רצוי בצבע סגול.
ההכנה:
קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות בעובי כ - 2 ס"מ. בסיר בעל תחתית עבה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לגוון זהוב. מוסיפים לסיר את פרוסות הבטטה. קולפים את הקליפות החיצוניות של השום ושמים את ראש השום בשלמותו בין פרוסות הבטטה.
מתבלים ומערבבים היטב (רצוי להקפיץ את הבטטות בסיר מכוסה כדי שהבצל יתערבב בהם היטב). סוגרים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום. רצוי להניח על המכסה מגבת, לבל ייפלטו האדים.
מבשלים כשעה וחצי, אין לפתוח את המכסה בזמן הבישול.
בתאבון מבית דיאטה קלאב