ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

סלטים עשירים לגיוון הדיאטה

כולנו מודעים לחשיבות הרבה שיש לאכילת ירקות ופירות טריים. ערכם הקלורי של רוב הירקות, וגם חלק מהפירות, הוא שלילי או נמוך. הם עשירים בנוגדי חמצון וכמובן מכילים הרבה ויטמינים ומינרלים. הם טעימים ומרעננים, ותמיד כיף לאכול סלט ירקות טוב. אבל בכל זאת רבים מאתנו מתקשים לאכול סלט ירקות באופן קבוע, ומשתעממים מהתפריט החוזר על עצמו, הכולל תמיד את אותו סלט, פחות או יותר. הקץ לשעמום - הנה לפניכם כמה טיפים לשכלול הסלט וגם הצעות למתכונים לסלטים שלא תרצו להפסיק לאכול.

סלט  - פצצת אנרגיה

ראשית, קערת סלט יכולה להכיל עושר לא רק של ירקות חיים אלא גם של מזונות-על כמו פירות יער, אגוזים וזרעים, פירות טרופיים, אצות וכדומה, שיספקו עוד הרבה בריאות וגם יוסיפו לטעם ולייחוד של הסלט. מנה כזו יכולה לספק לכם את הצורך היומי בוויטמינים ומינרלים רבים, עושר של נוגדי חמצון, ואנרגיה רבה, והיא גם חגיגה של טעמים. אם תוסיפו לסלט שלכם גם דגנים, כמו קינואה, גריסים ובורגול, וקטניות, כמו עדשים, שעועית ואפונה, תקבלו ארוחה שמכילה חלבון שלם ואת כל אבות המזון. הכנת סלט יכולה להיות פשוטה ואינה כוללת זמן רב, וניתן ליצור עושר מגוון של סלטים שונים, רטבים מעניינים ותיבול ייחודי.

תיבול וטעמים – סוד העניין

אחת הדרכים ליצור סלטים בעלי טעמים עשירים ומגוונים היא כמובן אופן התיבול. לימון תמיד מומלץ בשפע, הן לטעם והן לבריאות, שמן זית טוב ייתן את המרקם והטעם הייחודיים לו, שמן שומשום הוא תוספת נהדרת לחלק גדול מהסלטים, וגם מעט טחינה גולמית יכולה להקפיץ את טעמו של הרוטב. עדיף להשתמש במלח טבעי, ולסלטים מסוימים אפשר להוסיף כמון, ג'ינג'ר, או סומק, או כל תבלין שמשתלב. השום הוא כמובן תוספת בריאה ורבת טעם, ואם לסלט שלכם יש גוון מתקתק, אפשר להשתמש ברכז רימונים. צמחי תבלין כמו נענע, בזיליקום, תימין, זעתר, כוסברה ופטרוזיליה הם תוספת שאין לה תחליף. האפשרויות רבות, אז אל תהססו לחפש את המרכיבים שישדרגו את הרטבים שלכם.

זהירות – לא כל רוטב

חשוב לשים לב שמקובל לתבל או להשתמש בחלק מהסלטים במרכיבים בעלי ערך קלורי גבוה, כמו מיונז, גבינות שמנות, אנשובי וכדומה. מנה של סלט כזה יכולה להיות עתירת קלוריות, אז אל תתבלבלו, לא כל סלט הוא בהכרח דל בקלוריות. אין צורך להשתמש במרכיבים כאלו, אפשר להחליף מיונז ביוגורט טוב, ולהשתמש בגבינות רזות. אבוקדו מוסיף לסלט ולרוטב מרקם מיוחד, ואם תוסיפו גםזרעי צ'יה (המכילים הרבה חומצת אומגה 3), גם המרקם שלהם יעבה את הרוטב.

כל צבעי הקשת

ירקות כדאי לאכול מכל הצבעים, עם דגש על הירוקים. בדרך כלל אלו נוגדי החמצון שמעניקים לירק את צבעו, כך שיש לצרוך מכל צבע כדי לקבל סוגים שונים שלהם. ירקות ירוקים מכילים גם שפע של ויטמינים ומינרלים, ככל שצבע העלים כהה יותר. נבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר, ולכן גם טעמם עשיר, והם משדרגים סלטים בהינף יד. ירקות מסוימים אפשר לקלות או לבשל קלות, כמו אפונה או שעועית ירוקה, סלק או גזר, וכמובן תפוחי אדמה או בטטה. ניתן להכין לארוחה אחת כמה סוגי סלטים פשוטים אך מלאי טעם, כמו סלט גזר, סלט כרוב, סלט סלק וסלט ירוק, כך שייווצר מגוון של טעמים, וגם עושר תזונתי מלא.

סלטים מיוחדים – לקבל השראה

הנה כמה דוגמאות לסלטים מיוחדים. אל תהססו גם לאלתר, להוסיף או להחסיר מהמרכיבים, ולגלות טעמים חדשים.

·         סלט ארטישוק, שומר, עולש ופטריות ברוטב לימון, יוגורט וחרדל.

·         סלט דלעת עם תירס בתיבול בצל ירוק, כוסברה ופלפלים חריפים.

·         סלט סלק, מנגו ובצל ברוטב לימון וזנגביל.

·         סלט עדשים, עגבניות, בצל וסלרי בתיבול סויה, לימון, זנגביל, שמיר קצוץ, חומץ וחרדל.

·         סלט שומר, מלפפון, בצל וחומוס, בתיבול פטרוזיליה קצוצה, יוגורט, מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת, טרגון טרי.

סלטים – טעמים מופלאים ודיאטה נהדרת

 

כל המרכיבים בסלטים האלה הם רבי ערך תזונתי ובריאותי. הקפידו להשתמש ביוגורט 0% שומן, רצוי מחלב עזים. הכנת הסלט תוך מודעות למרכיבים שאתם משלבים בו יכולה להיות מהנה, ואכילתו מתגמלת. אם דואגים שיהיו תמיד בבית כמה מצרכים שמשדרגים כל סלט, ומכניסים אותם בהדרגה לתפריט, הסלטים יכולים להפוך לחלק מהתזונה הקבועה שלכם, ולתמוך בדיאטה שלכם.    

חזרה לרשימה