מתוך-->שיחת השבוע-->מה המטרה האמתית שלנו בהרזיה?
שיחת שבוע מספר 44
מעשה בפרופסור וספלי תה
קבוצה של בוגרי אוניברסיטה, כולם בעלי קריירות מזהירות, ישבו ודיברו על החיים שהיו להם בזמן הלימודים. הם החליטו ללכת לבקר את הפרופסור שהיה להם באוניברסיטה, וכבר פרש, שתמיד הביא להם השראה.
בזמן הביקור, השיחה הוחלפה בתלונות על לחץ בעבודה, על החיים ועל מערכות היחסים שלהם.
הפרופסור הציע לתלמידים שלו תה חם, הלך למטבח וחזר עם קומקום גדול של תה חם ומבחר ספלים. הספלים היו מחומרים שונים, פורצלן, זכוכית, קריסטל וחרסינה. חלקם היו בעלי מראה יוקרתי, השאר פשוטים, חלקם יקרים וחלקם זולים. הוא הזמין את התלמידים שלו לבוא ולמזוג בעצמם את השוקולד.
בזמן שלכל אחד מהם היה ספל של תה חם בידו, הפרופסור שיתף אותם במחשבותיו.
"שימו לב לכך שכל הספלים היוקרתיים, כל הספלים שנראים טוב, נלקחו, בעוד הזולים והפשוטים למראה נשארו מונחים לצד הקערה.
זה נורמלי שתרצו את הטוב ביותר עבורכם, אבל זה המקור של כל הלחץ והצרות שלכם.
הספל ממנו אתם שותים לא מוסיף דבר לאיכות של התה שבתוכו. ברוב המקרים הוא סתם יותר יקר ולפעמים אף מסתיר את המשקה שבתוכו.
מה שכל אחד מכם רצה באמת, זה כוס תה חם. אתם לא רציתם את הספל... אבל במודע לקחתם את הספלים היוקרתיים.
ובתוך שניות, התחלתם לפזול זה אל כוסו של האחר.
כעת, חברים, בבקשה חשבו על זה כך: החיים הם התה החם. העבודה שלכם, הכסף והמעמד החברתי הם הספלים.
הם רק כלים להחזיק ולשמר את החיים.
הספל לא מגדיר את חייכם ולא משנה את איכותם.
לפעמים, בגלל שאנחנו מתרכזים רק בספל, אנחנו לא נהנים מהתה החם שקיבלנו במתנה.
תמיד זכרו את זה... אנחנו מקבלים את התה החם, ועלינו לבחור את הספל.
האנשים השמחים הם אלה שאין להם הכל. הם פשוט מוציאים את המירב ממה שיש להם".
זכרו תמיד:
האנשים העשירים הם לא אלה שיש להם הכי הרבה, הם אלה שיודעים להסתפק במועט.
תיהנו מהתה החם שלכם!
מתכון השבוע - רוטב סלמון (לפסטה)
4 מנות רוטב, 1 מנה = 2 מנות ירק + 1 מנת חלבון חלבי
החומרים: 1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות, 200 גרם סלמון (נתח קפוא שהופשר), 1 גביע יוגורט 1.5% שומן, שום כתוש, מלח, פלפל, אורגנו
ההכנה: מבשלים את העגבניות יחד עם התבלינים, השום ועשבי התיבול. מפוררים את הדג בעזרת מזלג. מערבבים את הדג עם העגבניות, מבשלים יחד מספר דקות ומוסיפים את היוגורט. מערבבים ומגישים יחד עם הפסטה.
*את הפסטה יש לבשל במי מלח סמוך להגשה (שהרוטב יחכה לפסטה ולא להיפך). להזכירנו: 1/2 כוס פסטה מבושלת = 1 מנת פחמימה