מתוך-->שיחת השבוע-->מי המנחה שלנו בדיאטה?
שיחת שבוע מספר 36
התזה של הארנב - סיפור עם מוסר השכל
יום אחד טייל השועל ביער ופגש ארנב היושב בפתח המערה ועוסק בכתיבה נמרצת.
"מה אתה כותב"? שאל השועל את הארנב.
אני כותב עבודת תזה במסגרת לימודי הדוקטורט שלי, ענה הארנב.
ומה נושא התזה? התעניין השועל.
שפנים טורפים שועלים. אמר הארנב ברצינות רבה.
השועל פרץ בצחוק פרוע ואמר לארנב : זוהי תזה שטותית, הרי הכל יודעים שארנבים
אוכלים גזר, הם לא טורפים שום דבר.
אם אתה לא מאמין לי, אמר הארנב , בוא היכנס איתי למערה ואני אוכיח לך את התזה שלי.
נכנסו השניים למערה ומייד החלו נשמעים קולות מאבק וריסוק עצמות.
לאחר כשתי דקות יצא הארנב את המערה, ניגב את שאריות הדם מעל שפמו והתיישב להמשיך
בכתיבתו.
לאחר זמן קצר הופיע זאב. ארנב מה זה אתה כותב? שאל הזאב את הארנב.
אני כותב עבודת תזה במסגרת לימודי הדוקטורט שלי. ענה לו הארנב.
ומה נושא התזה? שאל הזאב.
שפנים טורפים זאבים. ענה הארנב.
הזאב התגלגל מצחוק ואמר לארנבהתזה שלך מגוחכת הרי הכל יודעים שארנבים לא טורפים
שום דבר, זאבים הם טורפים.
אם אתה רוצה לראות שהתזה שלי נכונה אמר הארנב לזאב בוא היכנס איתי למערה ואני אוכיח
לך את התזה.
נכנסו השניים למערה ושוב החלו להישמע קולות מאבק וריסוק עצמות.
לאחר מספר דקות יצא הארנב את המערה כשהוא מנגב את שאריות הדם מעל שפמו והתיישב
להמשיך בכתיבתו.
עד הערב הלכו הנמר והדוב בדרכם האחרונה של השועל והזאב, והארנב שוב ושוב ניגב את
הדם מעל שפמו ומהשיך לכתוב.
הנשר, שריחף לו כל אותן שעות מעל קרחת היער וסקרנותו גברה מרגע לרגע, נחת סמוך לארנב
ושאל אותו: ארנב מה הסיפור שלך?
ענה לו הארנב: בוא היכנס למערה ותראה.
נכנסו השניים למערה הצביע הארנב על אריה ענק שרבץ, עייף אך מרוצה.
זה המנחה שלי אמר והוסיף " לא חשוב מה התזה, חשוב מי המנחה..."
פילה אמנון ברוטב סויה
4 מנות, 1 מנה = 1 מנת בשר + 1 מנת שומן
החומרים: 4 נתחי פילה אמנון, 4 כפות רוטב סויה, 3 כפות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה), 1 כפית דבש קל, 1 כפית ג'ינג'ר טחון, 1 כף שמן זית, 1 כפית שמן זית לתבנית האפייה.
ההכנה: מערבבים בקערה את הסויה, הכוסברה, הדבש, הג'ינגר, וכף אחת של שמן זית. משרים במרינדה את הדגים. מצננים במקרר לשעה. מחממים תנור. יוצקים 1 כפית שמן זית לתבנית אפייה ומורחים על כל התבנית. מסדרים את הנתחים ויוצקים מעל את שארית המרינדה. אופים בתנור בחום של 160 מעלות, במשך כ- 12 דקות.