ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

משיגים עצמאות גם מול האוכל

שיחת שבוע מספר 29

יום העצמאות בפתח...

כשמדברים על עצמאות, בדרך כלל הכוונה היא לאי-תלות במישהו אחר - במדינה אחרת, או באנשים אחרים.

יש גם עצמאות הקשורה לעולמנו הפנימי - עצמאות הנובעת מאי-תלות בתשוקות, בדחפים, בנטיות ובהרגלים שלנו.

אך לעיתים קרובות הם חזקים מאוד, וקובעים את התנהגותנו בניגוד לרצוננו וטובתנו האמיתיים.

אז מה לעשות - איך להשיג את העצמאות לנהוג על פי רצוננו האמיתי?

הנה 3 נקודות חשובות:

א. להיות אקטיביים

זה לא יקרה מעצמו, אלא עלינו לגרום לזה לקרות.

עצמאות כרוכה באחריות, ואף אחד לא יעשה את זה בשבילנו.

ב. לנסות לברר ולהגדיר מהו רצוננו האמיתי או העיקרי.

כן - גם להתענג על אוכל גורם להרגשה טובה, אך מה באמת אנחנו רוצים?

להיראות טוב? להרגיש טוב עם עצמנו? להיות בריאים כדי ליהנות עם הנכדים?

כדי לנהוג מתוך עצמאות עלינו להבהיר זאת לעצמנו שוב ושוב.

ג. לזהות כיצד הכוחות שלמעלה פועלים עלינו, וכך לאזן אותם.

לדוגמא, הנטייה לאכול יותר מדי.

כשאנו מזהים שקיימת בנו נטייה כזו,

ביכולתנו לפעול מתוך מודעות כדי לנטרל או לפחות להפחית את השפעתה.

אך כמובן שזה לא יעבוד בדיעבד...

אם יש בכם את הנטייה הזו,

נסו לזכור זאת לפני שאתם מתחילים לאכול,

ונסחו לעצמכם כוונה מודעת הפוכה לה, כגון:

"למרות הנטייה הרגילה שלי, הפעם אוכל במידה ובכמות הנכונה לי"

אפשר אפילו לכתוב זאת על פתק ולשים בכיס.זה עוזר. 

כוונה והתכווננות אלו מסייעים לאזן את הנטייה לאכול יותר מדי,

ולנהוג מתוך עצמאות ושליטה נכונה במה שקורה לנו.

ואז אוכלים פחות, ומרגישים הרבה יותר טוב.

סלט עדשים

חומרים:

בכל הכמות יש: 9 מנות פחמימה (או 3 מנות חלבון בשרי) +  9 מנות שומן + 1 מנת פרי (זניח)

1 כוס עדשים (שחורות / ירוקות), מבושלות

תרסיס שמן-זית

1 בצל סגול

מלח ופלפל גרוס טרי

3 כפות רכז רימונים

חופן עלי פטרוזיליה או נענע או שניהם- קצוץ

מיץ לימון בשפע

3 כפות שמן זית לתיבול

2 כפות גרגרי רימון או חמוציות

הוראות הכנה:

1.      קוצצים את הבצל ומטגנים בתרסיס השמן, מוסיפים מעט מלח ומאדים על להבה קטנה בסבלנות, עד שהבצל רך ושקוף. כשהבצל מוכן, מוסיפים את רכז הרימונים ומערבבים היטב.

2.      מוסיפים את הבצל הרימוני לעדשים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים מעט להתקרר

3.      מתבלים במיץ לימון ושמן זית.

4.      מוסיפים את  עשבי התיבול וגרגרי הרימון, בודקים תיבול ומתקנים כנדרש.

חג שמח!

חזרה לרשימה