מתוך-->שיחת השבוע-->מתכוננים לפסח - גם בדיאטה
שיחת שבוע מספר 27
מתכוננים לפסח
על המנהגים השונים: קצת על ניקיון
ממש לפני פסח חוגגים אנו חג מיוחד - "חג הניקיון" - בו כולם את הבתים מנקים, מטאטאים, שוטפים, מבריקים... ואולי כשאנחנו במרוץ המטורף, כדאי לעצור לשנייה, לעזוב ת'מדף ולגשת לעשות רגע חושבים בקשר אלינו, לנשמה בפנים. ואם נשים לב איך "עושים פסח", נראה שזו אותה הדרך לעשות פסח בלב וגם בתוכנית...
מתכון השבוע - פשטידת קישואים וגבינה
בכל הפשטידה יש: 8 מנות ירק + 7 מנות חלבון חלבי + 1/2 מנת פחמימה (זניח)
החומרים:
2 ק"ג קשואים
3 ביצים
2 קופסאות גבינה לבנה %½ שומן
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף פירורי לחם / קמח מצה
מלח, פלפל
תבנית פיירקס 5X30X20
אופן ההכנה:
חותכים את הקישואים לקוביות, מבשלים במעט מים. מסננים, מועכים במסננת את הירק המבושל, מוסיפים את הביצים, הגבינה הלבנה ומתבלים. משמנים קלות את תחתית תבנית הפיירקס ומפזרים עליה מעט סובין. אופים בתנור בחום בינוני (º C180) במשך כ-50 דקות או עד שהשכבה העליונה משחימה. מגישים חם.