ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

משלוח מנות בדיאטה

שיחת שבוע מספר 24

משלוח מנות איש לרעהו

חג פורים, החג שבו ניצלנו מגזירת ההשמדה ההמונית של המן, מתאפיין בכמה וכמה מצוות, בעיקר כאלו שקשורות לאוכל. אחת המצוות המוכרות והנהוגות ביותר, היא מצוות משלוח מנות איש לרעהו.

במקור הייתה הכוונה למשלוח של סוגי מאכלים לאביונים. אט אט הפך המנהג למשלוח של ממתקים ומוצרי אפייה. המצווה הנפלאה של לתת איש לרעהו שני מאכלים לצורכי סעודת הפורים שלו, הפכה עם השנים למצוות הפצת ממתקים לכל דורש. מי לא מכיר את שקי הממתקים חסרי כל ערך תזונתי ו"מפוצצים" בקלוריות ריקות של סוכר ושומן, שנערמים אצלנו בארונות מלפני החג כדי להכין באמצעותם את משלוחי המנות שלנו, ואח"כ נערמים עלינו, ממה שהחזירו לנו.

קשה למצוא אנשים שאינם אוהבים מזונות מתוקים. ליונקים ובני אדם יש העדפה גנטית מולדת למזון מתוק ומכאן הקושי הגדול שלנו לעמוד מול הפיתוי, גם אם אנחנו מבינים עד כמה המתוק הזה אינו בריא. כידוע, צריכת יתר של סוכר ושומן מקושרת למחלות כרוניות כמו השמנה, סוכרת ומחלות לב.

 

אז תהיו מקוריים ושילחו לחבריכם משהו כמו:

  • מטבל גבינה ביתי בכלי קטן + קרקרים.
  • לחמניה ביתית +  בקבוקון יין
  • שימוש בשאריות של פירות יבשים מט"ו בשבט.
  • סלט מבושל כלשהו כגון גזר מרוקאי, סלק או מטבוחה ביתית.
  • פשטידות קטנות למיניהן שמכינים בתבניות חד פעמיות + פרי.

והבהירו להם שקבלת סלסלה עמוסת מטעמים ועתירת סוכר ושומנים מהם, לא בדיוק תפנק אתכם, אלא רק תהרוס לכם השגת מטרה נשגבת

 

שימו לב!   המצווה היא לתת משלוח מנות ולא לקחת

או לאכול מאלה שאנחנו קיבלנו.

 

אמנם קוראים לחג פורים על שם הפור (הגורל שהפיל המן) אך אל לנו להיות כמו המן ולהשאיר את הכל בידי הגורל. בואו נדאג לכך שהשמחה שלנו תהיה אמיתית ותואמת את מטרותינו לחיים טובים, בריאים ורזים יותר.

 

מתכון

עוגיות בריאות למשלוח מנות

2 עוגיות= 1 מנת שומן + 1/3 מנת פחמימה + 1/3 מנת פרי

 

המצרכים:

¼ כוס קמח

½ כוס אבקת חלב רזה

60  גר' שיבולת שועל 

2 תפוחי עץ קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

6 כפיות שמן קנולה

6 כפות מים חמים

2 כפיות סירופ מייפל /או סילאן

4 שקיות ממתיק(מסוג סוכרלוז כמו "סוכרה דיאט")

מעט קינמון

¼ כפית סודה לשתייה

אופן הכנה:

 

בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, אבקת החלב, שיבולת השועל, הממתיק הקינמון והסודה לשתייה. להוסיף את תפוחי העץ הקצוצים, השמן המייפל והמים לערבב היטב וללוש לבצק אחיד. יוצרים 12 עוגיות מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה אופים בתנור שחומם מראש ל180 כ20 דקות.

חזרה לרשימה