ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

רזים מחופשים

שיחת שבוע מספר 23

בשבוע הבא נחגוג כולנו את חג הפורים.חג של צהלה ושמחה משלוחי מנות ותחפושות!

בעקבות החג  מתעוררת השאלה:

מהי התחפושת והמסכה שאנו עוטים על עצמנו? בתוכנו ישנו ,כמעט תמיד,האדם שרצונו עז לאכול את אשר אינו מומלץ.ולכך נדרשת תשומת לב מרבית,על מנת לעמוד על המשמר ולא להיכנע לו.

גם אם רזינו, גם אם נהגנו רוב הזמן באופן נכון,אין זו הזהות האמיתית שלנו. ההשתתפות בקבוצה מאפשרת לנו לחשוף את האני האמיתי שלנו.ורק בקבוצה נזכה לאמפתיה.

ואם בתחפושות עסקינן,גם התירוצים שלנו עוטים עליהם תחפושות שונות שנדמה לרגע כי הם אמיתיים.אנו כמעט באמת משתכנעים שעומס יתר, עייפות, דאגה, טרדה וכו' הם הסיבה  שאין באפשרותנו לקיים את התכנית.

עלינו לדעת שיש דרך לרסן את" הלץ המשתולל" בעזרת תכנית אכילה נכונה שמונעת מאיתנו מצבי רעב ומאפשרת לנו לבחור נכון. גם השתתפות קבועה  בקבוצת התמיכה דווקא בתקופה זו עוזרת מאד ונוסיף על כך את ההקפדה על פעילות גופנית,שהיא הסמן הימני של סגנון חיים נכון ובריא.

 

המנה המותרת

אחת הטכניקות החשובות שיש בדיאטהקלאב היא המנה המותרת. פעם בשבוע אוכלים 

מאכל אהוב עלינו שאינו כלול בתפריט היומי, והוא נאכל בנוסף לכל הארוחות הרגילות באותו יום. אנו מאמינים כי אפשר לאכול הכל, רק במינון ובתדירות הנכונים, כל אחד מתכנן לעצמו בכל שבוע היכן ומתי יאכל את המנה המותרת שלו.

בפורים אפשר לנצל את המנה המותרת לאוזני המן. אפשר להחליט שהמנה המותרת היא   3 אוזני המן. חשוב לתכנן מראש היכן ומתי נאכל אותה כדי שלא נחוש אחר כך רגשי אשם על כך שמעדנו. התכנון חשוב במיוחד לאור העובדה שניתקל במהלך השבוע הזה מספר פעמים בפיתויים. כדי להיות באמת מסופקים חשוב גם לקבל את המנה המותרת במלואה בפעם אחת ולא לחלק אותה על פני מספר פעמים במהלך השבוע.

 

אוזני המן במלית פרג

20 יחידות, 1 יחידה = 1 מנת פחמימה + 1 מנת שומן

המצרכים לבצק:

300 גרם קמח תופח מאליו: כ-2 ו-1/8 כוסות

1/4 כוס (50 גרם) סוכר דמררה

2 ביצים גדולות (מס. 1 - 60 גרם כ"א)

70 גרם חמאה מומסת

1 כף גדושה רסק תפוחים טבעי (25 גרם)

למלית: 340 גרם מלית פרג מוכנה (נמכר במרכולים). 

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את כל החומרים בקערה לקבלת בצק אחיד, רך ונוח מאוד לעבודה.

אופן הכנת אוזני המן:

* מרדדים את הבצק

* בעזרת מכסה של כלי או כוס רחבה קורצים עיגולים (אני השתמשתי במכסה בקוטר 10 ס"מ)

* מניחים במרכז העיגול כף גדושה (20 גרם) ממלית הפרג.

* מרימים שלוש קצוות של עיגול הבצק ומקרבים אותם למרכזו.

* מהדקים בעזרת האצבעות טוב טוב לקבלת משולש.

* מניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה (אין צורך לשמן).

* אופים בחום בינוני כ-15-20 דקות , או עד שאזני ההמן משחימים קלות.

 

* ממתינים שניה .. כי זה חם!

חזרה לרשימה