ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

זמן השקילה... רגע האמת

שיחת שבוע מספר 21

מידי שבוע אנו נשקלים אצל המנחה רגע לפני שמתחיל המפגש הקבוצתי.

מה בעצם קורה לנו כשאנו באים להישקל? עם מה אנו מתמודדים? האם זה מטריד אותנו כל השבוע או רק כשרואים את המאזניים? מה מעורר אצלנו המשקל?

להלן 10 דוגמאות של משפטים הנאמרים לפני השקילה.

בידקו אלו משפטים מוכרים לכם, ומה המשמעות שלהם עבורכם:

1.      "אמאל'ה, איזה פחד..."

2.      "חשבתי לא לבוא היום... בסוף באתי... אולי לא הייתי צריכה לבוא... מקווה שלא אצטער..."

3.      "תגידי לי שירדתי..."

4.      "השבוע הייתי ילד/ה טוב/ה. חסר לו שלא יראה לי זאת..."

5.      "אני לפני מחזור אז אני קצת נפוחה..."

6.      "בדיוק עכשיו אכלתי, וגם שתיתי המון..."

7.      "נגמרו לי התירוצים לא לבוא..."

8.      "לא יכול היות שאני ארד מכל כך הרבה אוכל..."

9.      "אפשר לא להישקל היום?"

10.  "נדבר אחרי השקילה..."

האם יש לכם משפטים נוספים? מהם המשפטים המאפיינים את הלך רוחכם לפני השקילה?

מה אתם למדים על עצמכם  מהחוויה הזו של רגע השקילה?

מתכון השבוע - גראטן ירקות שורש

בכל הכמות יש: 4 מנות פחמימה + 2 מנות ירק + 1 מנת חלבון חלבי (זניח)

החומרים:

1 סלק בינוני

2 תפו"א בינויים

1 בטטה גדולה

6 גבעולי טימין טרי

2 כפות פרמזן מגוררת

תרסיס שמן זית

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

קולפים ופורסים דק את כל ירקות השורש. מסדרים לסירוגין בתבנית חסינת חום משומנת בתרסיס שמן קנולה: סלק, בטטה, תפו"א וכך הלאה.

מזלפים מעל הירקות תרסיס שמן זית, מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם, וזורים מעל את הפרמזן והטימין (ניתן להשאיר את הענפים, נוציא אותם שלמים בתום האפיה).

 

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים ב-180 מעלות במשך חצי שעה. מסירים את הכיסוי ומשחימים 5-10 דקות נוספות.

בהצלחה!

חזרה לרשימה