מתוך-->כדאי לדעת-->דיאטה, מיתוסים ואמונות טפלות
זה הזמן לנתץ כמה מיתוסים הקשורים לדיאטה:
תפוח עץ מסוג גרני סמית שהוא ירוק וחמוץ, עדיף על תפוחי עץ מסוג יונתן,גאלה ושאר תפוחי-העץ המתוקים – לא נכון.
ההבדל בין שני הסוגים הוא ברמת החומציות ולא בכמות הסוכר.
הרכבו של הדבש טוב יותר מזה של הסוכר, לכן במידה ורוצים להמתיק עדיף להשתמש בדבש ולא בסוכר – לא נכון.
הרכבו של הדבש דומה לזה של הסוכר. שניהם מורכבים מסוכר ענבים (גלוקוז) וסוכר פירות (פרוקטוז).
הרימון עשיר בברזל, ולכן מומלץ לשתות מיץ רימונים – לא נכון.
הרימון דל בברזל . ב-100 גר' רימון יש כ-0.6 מ"ג ברזל.
הרימון עשיר בפוליפנולים אשר נמצאו :
במיץ רימונים ישנו ריכוז גבוה של חומצה אוקסלית המעכב ספיגת ברזל.
ירקות המהווים את פרי הצמח, מכילים יותר סוכר מאשר אלו המהווים את השורש או את הפקעת – לא נכון.
עגבניות, מלפפונים ופלפלים מכילים פחות סוכר מאשר תפו"א, סלק וגזר.
העלים החיצוניים של החסה עשירים בויטמינים יותר מהעלים הפנימיים – נכון.
ככל שהעלה גדול ומפותח יותר כך כמות הויטמינים שמצליח לאגור גדולים יותר.
בפחית מיץ טבעי יש אותה כמות סוכר כמו בפחית קולה – נכון.
בפחית מיץ טבעי ובפחית קולה יש 8 כפיות סוכר.
מרק עוף מקל בהצטננות – נכון
מחקרים הראו שלמרק עוף השפעה על מערכת החיסון והוא מקל על חומרת הצינון.
מרק עוף מכיל אצילציסטאין, שהוא חומר מכייח.
בבשר בקר רזה כמות השומן דומה לזו שבעוף. אך, הוא פחות בריא כי כמות הכולסטרול בו גדולה יותר – לא נכון.
ב-100 גר' עוף יש 15.4 גר' שומן, בעוד שב-100 גר' בקר מנתח רזה יש 6.2 גר' שומן.
ב-100 גר' סינטה יש 89 מ"ג כולסטרול וב-100 גר' חזה עוף יש 85 מ"ג כולסטרול.
צמחונים או אנשים הממעטים בצריכת בשר, יכולים להחליף את מנת הבשר בשקדים ואגוזים – לא נכון.
חלבון הבשר הוא בעל ערך ביולוגי גבוה בעוד שחלבון השקדים והאגוזים הוא בעל ערך ביולוגי נמוך.
מומלץ לחלק את התפריט היומי לארוחות קטנות, כל כמה שעות מאשר לאכול שתי ארוחות גדולות – נכון.
חלוקת התפריט לארוחות קטנות לאורך היום משפיעה על הפרשת סרטונין ואינסולין.
שתיית כוס חלב לפני השינה מבטיחה שינה טובה יותר – נכון.
חלב עשיר בחומצה אמינית טריפטופן ולכן שתיית חלב מעלה את ייצור הסרטונין.