ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

מבטיחים לעצמינו ולא מקיימים...

שיחת שבוע מספר 14

אתה ואני יודעים -האדם שלו הכי קל להבטיח משהו ולא לקיים זה אתה!

רוב האנשים יודעים שהם לא עומדים במילה שלהם לעצמם.

למשל בתור הורים- אנחנו קובעים עם עצמנו להציב גבולות לילדים, ואז בפועל אנחנו לא מקפידים על כך ברגע האמת.

מה עשינו? הקשבנו לדחף שלנו לוותר במקום לעשות את מה שנכון.

המשמעות היא שלא עמדנו בהבטחה שלנו לעצמנו.

הרבה פעמים אנחנו מבטיחים לעצמנו שנקפיד מעכשיו על פעילות גופנית, על תזונה נכונה, נרים טלפונים כדי לקדם את העסק שלנו, למצוא זוגיות או להירשם לתואר שני... אבל נכנעים לדחפים, החיים פשוט קורים לנו.

מה שאנחנו לא יודעים - זה מה קורה לנו לאורך זמן כשאנו מתמידים בלא לקיים הבטחות

כשאנו מבטיחים לעצמנו הבטחה, ואנחנו לא מקיימים את ההבטחה הזו- אנחנו מוצאים את עצמנו דורכים במקום ולא מתקרבים בכלל לכיוון השגת החלומות שלנו.

בכל פעם שמגיע המקום של יציאה אמיתית מאיזור הנוחות, אנחנו נכנעים ומוותרים. 

וכך עובר עוד יום ועוד חודש- ואין התקדמות. התוצאות נשארות אותו הדבר. 

זהו דבר אחד גורף, כלל אנושי, שכל אחד מכיר אותו, כל אחד יודע שהוא קיים, אבל רוב האנשים לא מבינים את המשמעות שלו לחיים שלהם.

זו העובדה שאנשים לא עומדים בהבטחות לעצמם.

לא הבטחות לאחרים- אלא לעצמם.

לכן אנחנו רואים שאנשים עומדים במילה לאחרים, כי הם אנשים של המילה שלהם- אבל יש רק אדם אחד שהם לא אמינים איתו, וזה הם עצמם!

ואז מתחילה הידרדרות גורפת בכל תחומי החיים:

אנחנו דורכים במקום- ולא רואים תוצאות. 

ואז אומרים לעצמנו: "אין לי כוח רצון", "ידעתי שאפסיק", "אני אדם חלש"

ונותנים לתירוצים לנהל אותנו. 

והתוצאות שאנחנו רוצים, הגוף הבריא והיפה, העסק המצליח, הקידום בעבודה, הזוגיות הטובה....

והחלומות שלנו?

הם ממתינים ליום אחר, שבו אולי נדע איך להבטיח הבטחות נכונות ואיך לקיים אותן. 

והפתרון?

מה כל אחד מכם יכול לעשות כדי לחולל את ההבדל עבור עצמו?

אגרול אפוי במלית ירקות

גרסה בריאה ומרעננת לאגרול המסורתי: עם דפי אורז במקום בצק שמנוני, ואפייה תנור במקום טיגון בשמן עמוק

בכל הכמות יש 1/2 מנת פחמימה + 6 מנות ירק + 1/2 מנת שומן

החומרים:

 

6  דפי אורז קטנים

1/2  בצל יבש, פרוס דק

2  שיני שום, כתושות

1/4  כרוב לבן, פרוס דק

1  גזר, קלוף ופרוס לרצועות דקיקות

2  פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק

1/2  כפית שמן שומשום

1.5  כפות רוטב סויה 

תרסיס שמן

אופן ההכנה:

 הכנת המלית: מחממים מחבת בינונית, מוסיפים את שמן השומשום, הבצל והשום ומערבבים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את הגזר ומקפיצים כ-2 דקות

מוסיפים את הכרוב והפטריות, מערבבים קלות ומוסיפים את רוטב הסויה. מבשלים כ-5 עד 7 דקות. מסירים מהכיריים.

הרכבת האגרול:  טובלים בקערה עם מים קרים דף אורז כחצי דקה או עד שהוא מתרכך. מוציאים אותו מהמים ומניחים על משטח עבודה יבש. מניחים בחלקו העליון כף גדושה מהירקות, מגלגלים חצי גלגול, מקפלים את השוליים פנימה וממשיכים לגלגל לגליל הדוק. מכינים כך את כל הדפים והמלית.

 

כעיקרון, הרול כבר מוכן לאכילה, וניתן להגיש אותו עם מעט טריאקי. מי שמעדיף את הגרסה הפריכה יכול לאפות אותו: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים במעט שמן. מניחים את האגרולים בתבנית ומרססים קלות בשמן. אופים 10 דקות או עד הזהבה.

חזרה לרשימה