ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

תובנות הרימון - אין טעים יותר מהצלחה!

שיחת שבוע מספר 10

תובנות הרימון

"לפני כמה זמן, עברתי לגור בבית פרטי מקסים, שכל גינתו מוקפת שיח פסיפלורה ובתוכה, עצי לימון, תפוזים, בננה ו ... רימון!

בכל בוקר, בדרכי למשרד הייתי קוטפת לעצמי אחד ומביאה לי אותו לעבודה. וכמעט בכל יום מישהו היה שואל אותי, איך יש לי סבלנות לקלף ולפורר את הרימון?

אז חשבתי על זה! איך באמת? ולמה? מה זה נותן בכלל?

תנסו לחשוב בעצם, כמה פעמים אנחנו מוותרים בחיים על "קילוף הרימון", מבלי להבין, שבעצם אנחנו מוותרים על "הרימון" עצמו.

כמה פעמים מתעצלים לעשות את המאמץ הנדרש, מבלי לדעת מה הטעם של "פרי" המאמץ?

רובנו עבדים של עצלות מנטאלית ופיזית ולא נותנים את הדעת עד הסוף על הדברים שאנו  מפספסים בדרך על ה"טעמים", שאנחנו לא טועמים. על החוויות. על ההתרגשויות שטמונות בעשייה. ובעיקר על התחושה הנהדרת של אחרי.

על התחושה הנפלאה, של ההצלחה. ואין טעים יותר מהצלחה! אין טעים יותר מ"אני עשיתי את זה!"

אבל מוותרים ...והכי יפה זה, שתמיד יש לנו על כך סיבה. תמיד יש לנו על כך סיפורים ...תמיד זה מוצדק, תמיד ישנן נסיבות, שהן חזקות מאיתנו:

זוהי עבודה סיזיפית ... זה משפריץ, מלכלך ... אני מתה על זה, אבל שמישהו אחר יקלף לי ...הבעיה היא, שלא משנה האם אנחנו חושבים שאנחנו יכולים או לא, תמיד נהיה צודקים. תמיד המציאות תצדיק את מחשבותינו. כי אם אנחנו חושבים שאנחנו לא יכולים, אנחנו גם לא נעשה ולו מאמץ קטן בכדי לנסות, נכון?

וזה חבל!

כי אין ולא קיים דבר נפלא יותר מ "אני עשיתי את זה!"

אין מתנה גדולה יותר, שאדם יכול לתת לעצמו, מאשר מתנת ההבנה, כי הוא יכול!

מתכון השבוע:

קדירת אטריות אורז עם סלמון וירקות מוקפצים

8 מנות, 1 מנה =  1 מנת פחמימה + 1מנת חלבון בשרי

החומרים: 

1/2  חבילה (150) אטריות אורז דקות

1  נתח סלמון טרי, נקי מעור ומעצמות במשקל 800 גרם

  תרסיס שמן

2  בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים דק

2  פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות

2  שיני שום, קלופות וכתושות

1  כף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית שמן שומשום

4 כפות רוטב סויה איכותי

1  כף רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה: 

1.      1. מניחים את אטריות האורז בקערה ויוצקים מעל מים עד כיסוי. שורים למשך 5 דקות, או על פי הוראות היצרן.

2.      2. חותכים את נתח הסלמון לקוביות בגודל 2 ס"מ. מחממים את תרסיס השמן בווק או במחבת טפלון על להבה גבוהה ומאדים את הבצל והפלפלים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את קוביות הסלמון ומטגנים-מערבבים

3-4  -3 דקות.

 

3     3. מסננים את האטריות ומוסיפים אותן לווק. מערבבים קלות, מוסיפים את הכוסברה (או הפטרוזיליה,( שמן השומשום, רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק ומגישים

חזרה לרשימה