מתוך-->שיחת השבוע-->האם ההנאה בחג היא רק סביב אוכל?
שיחת שבוע מספר 4
חג סוכות
"ושמחת בחגיך.....והיית אך שמח" (דברים ט"ז).
אחת המצוות של חג הסוכות, בנוסף לישיבה בסוכה, ארבעת המינים והאושפיזין, היא מצוות השמחה. מהי השמחה? השמחה בחג אינה בהכרח אכילה מופרזת ולא נכונה, הגורמת לנו לצאת מתכנית האכילה.
ראש השנה ויום הכיפורים כבר מאחורינו אפשר לבדוק כיצד הצלחנו לעמוד בתכנית בחגים אלו? מה הדבר ששימח אותנו באמת? האם חריגה מהתכנית באמת משמחת אותנו? או אולי עמידה בפיתויים והיצמדות לתכנית גורמת לנו לשמחה ,התעוררות רוח ותחושת עוצמה?
פעמים רבות אכילה לא מבוקרת מתחילה עם הרגשת נועם והנאה ומסתיימת במפח נפש, תחושת אשמה, כעס וייאוש. כדאי לזכור תמיד לפני המעשה כיצד נרגיש אחר כך, ההשהיה תעזור לנו להימנע מהיציאה מהתכנית.
בסוף השבוע יחול חג שמחת תורה ולפנינו עוד התמודדות מול פיתויים :
· מה מההתמודדות שלנו בחגים הקודמים?
· מה נשנה הפעם?
האם ההנאה בחגים היא רק סביב אוכל?
במסגרת ההתחדשות ושיפור סגנון החיים שלנו להלן חומר למחשבה:
¨ כדאי "לנצל" את החג כדי לחדש קשרים חשובים שבחיי היומיום נותקו בגלל חוסר זמן ונסיבות חיים.
¨ מומלץ להיענות להזמנות ולהזמין. לא רצוי להיות לבד בתקופת החגים. אין להימנע מלהגיע לארוחות ומסיבות מחשש שלא נצליח לשמור על תוכנית הירידה במשקל. השמירה הנה בידינו. חשוב לתכנן מראש ולפעול על פי הכללים, ליהנות מן האירוע ומכך שהצלחנו לעמוד במשימה שקבענו לעצמנו – אכילה על-פי התכנון המוקדם.
מתכון השבוע - בצק פילו במילוי תפוחים ומשמשים
10 מנות, 1 מנה = 1 מנת פרי + 1 מנת פחמימה
החומרים:
למילוי:
6 תפוחים ירוקים מגוררים גס
3 שקיות תחליף סוכר
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
2 ביסקויטים מפוררים
1 כפית קינמון או הל טחונים
לבצק: 1 חלמון ביצה + 4 עלי פילו
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי.
מניחים על משטח עבודה עלה פילו, בעזרת מברשת מורחים בחלמון הביצה ומכסים בעלה נוסף.
שוטחים חצי מילוי על עלי הפילו, תוך שמירת 5 ס"מ ללא מילוי מכל הצדדים. מקפלים את השוליים הקצרים כלפי המרכז ומגלגלים מהצד הארוך לגלילה. מורחים את החלק העליון במעט חלבון. מניחים בתבנית אפייה, כשהחתך כלפי מטה. מכינים גלילה נוספת.
אופים כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהבצק שחום. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות, פורסים ומגישים.
בהצלחה, חג שמח!