מתוך-->שיחת השבוע-->נעבור את חג הסוכות בשלום
שיחת שבוע מספר 3
חג סוכות
"ושמחת בחגיך.....והיית אך שמח" (דברים ט"ז)
השבוע נשב בסוכה ונחל לחגוג את חג הסוכות הבא עלינו לטובה... חג ארוך, שבת באמצע ושבת בתום החג. אפשר לעבור את החג הזה בכיף, ללא חשש ובהרגשה טובה.
להלן מספר כללים שיש לזכור על מנת לעבור את החג בשלום:
1. זיכרו: החג נמשך מספר ימים בלבד.
2. חישבו מהי המהות האמיתית של החג.
3. עירכו רשימה של המוצרים הנחוצים לבית. דאגו שהרשימה תכלול לא רק את המאכלים שהמשפחה אוכלת, אלא גם את המוצרים שאתם צריכים, כדי להמשיך לשמור על בריאותכם.
4. אם אתם מארחים, הרכיבו תפריט שיכלול גם מאכלים דלי קלוריות, לדוגמא: מאכלי ירקות בצורות שונות, קינוחים על בסיס פירות ללא תוספת סוכר, העדיפו אפיה/בישול ולא טיגון.
5. אם אתם מתארחים, איכלו ארוחת ביניים אחת לפני היציאה מן הבית. דאגו לא להגיע לארוחה רעבים מאד.
6. במהלך הארוחה בחרו במאכלים דלי קלוריות המוגשים על השולחן, התרחקו מהאוכל המפתה שאינכם בוחרים לאכול, החזיקו תמיד כוס מלאה במשקה דיאטטי .
7. צאו לבלות בטבע וטיילו עם בני משפחה וחברים. שלבו הליכה בכל בילוי.
8. ולאחר החג חיזרו לשגרה במהרה:
א. רוקנו את המקרר והארונות ממוצרים עתירי קלוריות שקניתם לחג ומהווים פיתוי. אפשר לתת לבני משפחה, לשכנים, לחברים, או לכל מי שאפשר לעשות עימו מצווה.
ב. עירכו רשימה של מצרכים נחוצים בבית על מנת לבצע את תוכנית הירידה במשקל (כמובן, עם רשימה ביד וכשאינכם רעבים...)
זיכרו: סוד ההצלחה הינו תכנון, ארגון, סבלנות והתמדה!
לביבות קינואה אפויות
22 לביבות, סה"כ 9 מנות פחמימה + 4 מנות ירק + 2 מנות חלבון חלבי + 9 מנות שומן
2 לביבות = 1מנת פחמימה + 1 מנת שומן. כל השאר – זניח.
החומרים:
1כוס קינואה יבשה, מבושלת (או 3 כוסות קינואה מבושלת)
4 גזרים, קלופים ומגוררים דק
1/2 כוס קמח חיטה מלא או קמח כוסמין מלא
6 שיני שום, קלופות וכתושות
4-2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
עלים בלבד 15-מ גבעולי פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
2 ביצים
2 כפות שומשום מלא
אופן ההכנה:
איך מבשלים קינואה?
.1 מומלץ מאוד להשרות את הקינואה בכלי עם מים במשך 5 שעות (או לילה.( ההשריה מורידה את המרירות המסוימת שקיימת בה (שמקורה בחומצה פיטית המצויה בה.(
.2 מסננים, מעבירים לסיר, יוצקים מים עד כיסוי (אפשר להחליף את המים במרק עוף. נחוצות 2-כ כוסות,( ומבשלים 15-כ דקות על להבה בינונית, ללא כיסוי, עד שכל המים נספגים.
לידיעה, כוס קינואה יבשה 3 = כוסות קינואה מבושלת.
טיפ: הקינואה מקבלת בשמחה כל תיבול
הלביבות:
.1 מחממים את התנור 180-ל מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
.2 שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.
.3 לוקחים ככף גדושה מהתערובת ולוחצים-סוחטים ביד, לסילוק נוזלים מיותרים ולעיצוב בצורת לביבה. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הכמות.
.4 אופים 35-30 דקות (אין צורך להפוך), עד שהלביבות מזהיבות. מוציאים, מצננים קלות ומגישים, מומלץ לצד סלט.
ניתן לשמור עד 4 ימים במקרר, ומחממים קלות לפני ההגשה.