ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

לקראת צום יום הכיפורים

שיחת שבוע מספר 2

בין כסה לעשור

 הימים שבין ראש השנה ויום הכיפורים נקראים "בין כסה לעשור". אלו ימי תחילת החודש ותחילת השנה (בהם הירח מכוסה ). לפי המסורת, בימים אלה נחרץ גורלו של האדם ותקופה זו מוקדשת לחשבון נפש, חרטה ובקשת סליחה. למאמינים שבינינו וגם לאלה שלא, הזמן מתאים לחשבון נפש!

נבדוק ביחד מה כ"כ רצינו בשנה החולפת ואכן השגנו והתקיים ומה עדיין לא.

השאלות שנשאל את עצמנו:

  • כיצד פעלנו להשיג את אשר השגנו?
  • מה הפריע לנו בדרך?
  • מה יעזור לנו להשיג את מבוקשנו?

לפעמים אנו רוצים את התוצאה בלי להתאמץ בעשייה. כדאי להתבונן על דרך הפעולה כעל המטרה עצמה ופועל יוצא מעשייה זו יהיו גם הירידה במשקל וגם שינוי אורחות חיינו שגרמו לנו להשמנה. לשם כך נקבע לנו תכנית פעולה מתוכננת: אכילה על פי עקרונות התכנית,שתייה פעילות גופנית והשתתפות בקבוצת התמיכה.

 

צום יום הכיפורים

יום הכיפורים נחשב ליום הקדוש ביותר ביהדות. רבים האנשים שצמים ביום זה. ידוע כי צום אינו תורם לירידה במשקל.

על מנת להקל על הצום כדאי להתכונן אליו מראש:

  • ביום שלפני הצום הקפידו להרבות בשתייה. חשוב שהגוף יהיה רווי נוזלים.
  • בארוחה מפסקת הקפידו לאכול ארוחה מלאה ומאוזנת המכילה חלבונים, פחמימות, שומנים וירקות. איכל ולפי כמויות הרגילות שלכם (על פי התפריט). הימנעו מהאבסת יתר.
  • לא כדאי לשתות קפה או משקאות אחרים המכילים קופאין ומזרזים את הפרשת הנוזלים מהגוף (מי שרגיל להרבות בשתיית קפה עלול להרגיש כאבי ראש במהלך הצום)
  • עם גמר הצום, איכלו ארוחה קלה (כארוחת בוקר/ארוחת ביניים), כעבור 3 שעות איכלו ארוחה חמה או ארוחת ערב, לאחר מכן ארוחת לילה ולכו לישון. אל תחזירו לעצמכם את ארוחות היום ש"הפסדתם".

 

עוף בתפוח ודבש

4 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 1 מנת פחמימה

החומרים:

4  רבעי עוף, ללא עור, חצויים

1  בצל, קלוף ופרוס

2 יחידות בטטה

1 תפוח מסוג גראני סמית, ללא הליבה, חתוך לרבעים

6  כפות דבש קל

1/2 כוס רוטב סויה או טריאקי

3  כפות חומץ בלסמי

      שיני שום, קלופות ופרוסות

לקישוט:  גבעולי סלרי קצוצים 

 

אופן ההכנה:

 

.1 שמים בקערה את הדבש, רוטב הסויה (או הטריאקי), חומץ הבלסמי, החרדל והשום ומערבבים. מוסיפים את חלקי העוף ומאחסנים במקרר לשרייה למשך שעתיים לפחות (רצוי למשך לילה).

מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) מרפדים תבנית בעלת דפנות גבוהות בנייר אפייה.

מניחים בתבנית את הבצל, הבטטה ורבעי התפוח. מניחים מעל את חלקי העוף ויוצקים מעל את נוזלי המשרה שנותרו בקערה. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה. מדי פעם מסירים את רדיד האלומיניום ויוצקים בכף את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית על העוף והירקות. אחרי שעה מסירים את הרדיד לגמרי וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה.

ההגשה: מחלקים לצלחות – בכל אחת רבע עוף, בטטה ורבע תפוח עץ – ומגישים חם.

בהצלחה!

חזרה לרשימה