ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מספר 44

29.6.14-5.7.14

גישה חיובית

הגישה שלנו משפיעה על הפעולות שאנו עושים. גישה חיובית הנה חיונית להנאה מחיים בריאים ואיכותיים ולהשגת תחושת רווחה.

דוגמאות לגישה חיובית – לנסות, להעיז, ללמוד, לא להיכנע.

  • אנא בחנו מהי הגישה שלכם היום ושתפו את הקבוצה.

 מחשבה חיובית מביאה לרגש חיובי אשר מסייע רבות להצלחה בתוכנית. ולכן, עלינו לנסות ולהמיר את התחושה השלילית בחיובית.

לעיתים, הצער על עליה של 100 גרם גדול מהשמחה על הורדת 400 גרם!

גישה חיובית ניתנת ללמידה ומחשבות ניתן לשנות וחשוב לזכור שמדובר בתהליך. ראשית, חשוב להיות מודעים למחשבות ולרגשות ולאחר מכן לזהות כיצד הם משפיעים על צורת האכילה שלנו.

  • נסו לתרגל מחשבות חיוביות ולשתף את הקבוצה כיצד הצלחתם.

 

יש לזכור!! הקו המנחה בביצוע התוכנית הנו שחרור הרגלים ישנים והחלפתם בהרגלים נכונים.

 

הכוכב  החדש  TEFF

אין ספק שהשחקן החדש שהולך ככל הנראה לטרוף את כל הקלפים הוא קמח טף. מדובר בקמח עתיק שמגיע מאתיופיה, הוא מופק מדגן בשם טף, Teff,לא מכיל גלוטן, וכובש את עולם התזונה הבריאותית בסערה. ללא ספק, זה מזון העל (הסופר פוד) הבא...

הוא עשיר בצורה יוצאת דופן בערכים תזונתיים, לפי המלצות הצריכה היומית של ערכים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. נטול גלוטן, עשיר בסידן, בברזל ובחלבון — טֶף, הדגן הלאומי של אתיופיה שממנו עשוי גם האינג'רה (הלחם האתיופי).

העבודה עם הטף לא פשוטה, בגלל שהוא חסר בגלוטן הוא הופך לעיסתי כאשר מערבבים אותו עם נוזל כלשהו, אולם ההתעקשות תשתלם.

כאשר יש שילוב של טף באופן משמעותי בבלילת הקמח, קיים שיפור של רמות הברזל והערכים התזונתיים , כך למשל בלחם המכיל 30% טף יש פי שניים ברזל מלחם חיטה רגיל.

בכל הקשור לחולי צליאק, יש להיזהר. למרות שהטף עצמו אינו מכיל גלוטן, אבל הקמח שמגיע לישראל מאתיופיה נארז באריזות קטנות במקומות בהם יש נגיעה גם לקמחים שמכילים גלוטן, יכולים להיות שאריות של גלוטן גם בטף.

עוגת בננות מקמח טף

בכל העוגה יש: 12 מנות פחמימה + 6 מנות פרי + 2 מנות חלבון חלבי + 10 מנות שומן

 1 כוס קמח מלא

1  כוס קמח טף

1.5  כפיות אבק אפיה

1/2  כפית קינמון

1/4  כפית אגוז מוסקט

1/2 כפיות סודה לשתיה

6  בננות בשלות מעוכות

2  ביצים

ממתיק שווה ערך ל-3/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

 

אופן הכנה:

משמנים תבנית בתרסיס שמן. מערבבים בקערה גדולה את המצרכים היבשים. בקערה אחרת מערבבים את המצרכים הרטובים. שופכים את הרטוב לתוך היבש ומערבבים. אופים ב-180 מעלות במשך 45 דקות, בתבנית שטוחה או 60 דקות בתבנית לחם.

בהצלחה!

חזרה לרשימה