מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 46
13.7.14-19.7.14
האכילה
לפני הארוחה
א. תכנון האכילה – מומלץ לרשום מה מתכוננים לאכול. בקשו מהמנחה "טבלת רישום".
ב. אל תשכחו למצוץ את הסוכריה החמוצה.
בזמן הארוחה
א. שבו ליד השולחן, אכלו מבלי לצפות בטלויזיה, ובלי לעסוק בפעילות אחרת.
ב. התרכזו בטעם, בריח, בצבע ובצורתו של האוכל.
ג. אכלו תמיד מהצלחת שלכם, ואל "תחטפו" מצלחות של אחרים.
לאחר הארוחה
א. צחצחו שיניים מיד בתום הארוחה.
ב. שתו קפה/תה צמחים בספל גדול.
ג. צאו לטיול רגלי.
ד. בדיקה עצמית - בידקו בטבלת הרישום אם אכלתם מה שתכננתם והוסיפו או תמחקו מה שצריך.
הטכניקות הנ"ל עשויות להפחית את הסיכויים לאכול מאכל מיותר. על מנת שתוכלו להיעזר בנקודות אלו בצורה היעילה ביותר, אנו מציעים לכם לחשוב אילו מצבים גורמים לכם לחרוג מן התוכנית ביתר קלות.
רשמו מצבים אלה ושתפו את חברי הקבוצה, על מנת לחפש פתרון יעיל, בר ביצוע ומעשי.
איך תפתחו במסורת של ארוחה משפחתית בשעות הערב?
קודם כל, אכלו רק ליד השולחן. פעילויות שונות מסיחות את הדעת מן האכילה עצמה, וגורמות לאכילת כמויות גדולות מן המתוכנן. תהליך השובע מושפע לא רק מהבטן אלא גם מהעיניים, ולכן עלינו להתרכז בארוחה.
חשוב שההורים יהוו דוגמה אישית לילדיהם. ישנם הורים שדואגים אמנם לתזונה בריאה לילדיהם, אך לא דואגים לעצמם. זכרו שהילדים צופים בכם כל הזמן ומחקים את מעשיכם. שבו יחד עם הילדים וצרכו מגוון מזונות. כבו את מסכי הטלוויזיה, הטלפונים והטאבלטים. ילדים במשפחות שצופות בטלוויזיה בזמן האכילה יאכלו פחות פירות וירקות ויותר פיצות, חטיפים ומשקאות ממותקים, לעתים בעקבות הפרסומות.
ההורים משחקים תפקיד מרכזי בתזונת הילדים, ועליהם לדאוג למזון בריא ומגוון, לא מעובד, דל בשומן, במלח ובסוכר. הכינו לילדיכם ארוחת ערב מאוזנת המכילה מקור חלבונים (ביצים או טונה), חלב ומוצריו (גבינה ויוגורט) העשירים בסידן שחיוני להתפתחות העצמות והשיניים, דגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה, קטניות וכמובן – ירקות.
שלוש ארוחות משפחתיות בשבוע לפחות יכולות להעשיר את תזונתם של ילדיכם, להקנות להם הרגלי אכילה נכונים ובעיקר, לגבש את המשפחה.
חומרים:
3 מנות, 1 מנה = 1 מנת פחמימה + 1 מנת שומן + 1 מנת חלבון חלבי
1/2 כוס עדשים שחורות
6 עגבניות שרי חצויות
6 עלי בזיליקום
מלח, פלפל
כמון
1 כף שמן זית
מיץ לימון
250 גרם גבינת עזים 5%
אופן ההכנה:
• מבשלים את העדשים עד לריכוך, ומסננים את הנוזל.
• מכניסים לתוך קערה את העדשים, עגבניות השרי החצויות, הבזיליקום, מלח, פלפל, כמון, שמן זית ומיץ לימון.
• מניחים את העדשים במרכז הצלחת, ומעליהם פרוסה דקה של גבינת עיזים.
בהצלחה!