מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 47
20.7.14-26.7.14
כאשר הולכים למסעדה...
התוכנית שלנו ב"דיאטה קלאב" מתאימה עצמה לאורח החיים ולא מציעה לוותר על הנאות ובילויים.
מסעדה הנה בילוי, חשוב לא לוותר עליה וללמוד ליהנות ממנה.
להלן מספר הצעות והמלצות כדי שניתן יהיה ליהנות במסעדה ולשמור על הכללים:
חילוף חומרים: כל מה שצריך לדעת
מה זה חילוף חומרים? האם יש אנשים שיש להם חילוף חומרים איטי יותר משל אחרים? ואם כן - מה זה אומר? האם נגזר עליהם לסבול מעודף משקל? כל זאת והדרכים לשמור על חילוף החומרים בשיחה זו ובשיחות הבאות.
חילוף חומרים, שנקרא בלועזית מטבוליזם, מבטא תהליכי בנייה ופירוק שמתרחשים בגוף, צריכת אנרגיה ושריפה שלה לצרכים שונים. בהקשר התזונתי אנחנו מדברים על שימוש באנרגיה שמקורה במזון ובמשקאות המכילים קלוריות. כאשר צורכים אנרגיה מהתזונה, הגוף משתמש בחלק ממנה לבנייה ולפעילות, ואת החלק העודף הוא אוגר בצורה של רקמת שומן לעת מחסור (מצב נדיר בהחלט בעולם המודרני).
חילוף חומרים נמדד ביחידות של קילוקלוריות שהן יחידות של אנרגיה - אותן יחידות של אנרגיה בהן אנו מודדים את ערכו האנרגטי של המזון שאנו אוכלים.
ההוצאה הקלורית היומית מורכבת מ- 3 מרכיבים:
· חילוף חומרים בסיסי: מהווה את הרכיב העיקרי בהוצאה האנרגטית, כ-70%. זוהי ההוצאה האנרגטית של הגוף על התחזוקה הבסיסית שלו במנוחה. כלומר, אלה הקלוריות שנשרפות כדי שהגוף יוכל להתקיים, שהריאות יבצעו את תהליך הנשימה, הלב יפעם, הכליות יסננו את הדם וכן הלאה.
· פעילות גופנית: מהווה כ- 20% מההוצאה האנרגטית היומית, אבל האחוז שלה משתנה בהתאם למידת הפעילות של כל אדם (למשל לספורטאים רכיב הפעילות הגופנית מההוצאה האנרגטית היומית יהיה גבוה יותר משמעותית). פעילות גופנית כוללת את כל פעילויות הגוף החל בתנועות בסיסיות כמו הליכה, כתיבה והנעת הראש, וכלה בפעילות גופנית ספורטיבית כמו ריצה והרמת משקולות.
· עיכול מזון: כ- 10% מההוצאה האנרגטית נעשית על עיכול וספיגת מזון. תהליך העיכול הוא תהליך מורכב שמצריך הוצאה אנרגטית על מרכיבים שונים כגון הפעלת שרירי הלסת, הפרשת אנזימים מעכלים במערכת העיכול, הנעת המזון במורד המעי על ידי תנועות שריריות, ספיגה של רכיבי המזון מהמעי אל הדם וכן הלאה.
125 גר' (חצי גביע) קוטג' 5% שומן
1 גביע יוגורט 1.5%
1/2 כוס קמח תופח, מנופה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 גמבות קלויות, קצוצות דק
3-4 גבעולי בזיליקום, קצוצים
2 כפות זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
2 ביצים
מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית שקעים משומנת בתרסיס שמן ואופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש ונקי.
מצננים ומשחררים בזהירות מהשקעים.