מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 37
11.5.14-17.5.14
המטרה: להשתקם מהשמנת -יתר
"לשלוט" בהשמנה פירושו לאכול מזונות על פי כללים מסוימים.
"להבריא" מהשמנה פירושו לא להזדקק יותר למגבלות באכילה.
"להשתקם" מהשמנה פירושו להכיר בה, ולהתמודד איתה.
על מנת להשתקם מהשמנת יתר חשוב:
- לקבל שיש לנו גישה לא נכונה כלפי האוכל והאכילה.
- להכיר שהשמנה-יתר הנה מחלה ונחשבת למגיפה של המאה ה-21
- להבין שיש לנו חולשה מול האוכל.
- ללמוד לאכול אוכל נכון, טעים ובריא מבלי לוותר לחלוטין על מאכלים אהובים לנו.
- ללמוד לאכול כדי לחיות ולהפסיק לחיות כדי לאכול.
- להתרגל לבצע פעילות גופנית באופן סדיר.
- להפנים בהדרגה סגנון חיים בריא ומספק יותר.
- לקבל את העובדה שלבד קשה, אך בעזרת קבוצת התמיכה הרבה יותר קל.
- לקום בכל פעם שנופלים ולהמשיך הלאה!
כאשר נופלים, אין טעם להצטער ולהישאר למטה. אל לנו לבזבז אנרגיות בלמצוא "סיבות" או "אשמים" משום שקרוב לוודאי זה לא יביא פתרונות.
אנשים שמצליחים עושים, טועים, נופלים מספר פעמים ושוב קמים!
ההבדל בין הצלחה וכישלון לא נמדד במספר הפעמים שנופלים, אלא באיזו מהירות קמים וממשיכים בעשייה!
כאשר תמצאו את עצמכם מדוכדכים בגלל יום, או שבוע קשה, תשאלו את עצמכם:
- מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב?
- איזו התנהגות שלי תביא לשינוי חיובי?
- מה יעזור לי לקום ולחזור למסלול?
סלק מרסן גידולים סרטניים
סלק, שהוכרז כ "סופר פוד", הוא בעל סגולות בריאותיות חסרות תקדים. מחקר חדש קובע כי סלק הוא ירק שחייב להיכלל בתזונה היומיומית שלנו. עלי הסלק עשירים במרכיבים הפועלים לסילוק רעלים, נוגדי חמצון וחומרים אנטי דלקתיים אשר עשויים לתרום לבריאות הלב ולשמירה על לחץ דם תקין
מחקר איטלקי גילה כי הסלק הוא אחד המקורות הטובים של לוטאין וזאקסטין - צורות של בטא קרוטן (נגזרת ויטמין A) המועילים לבריאות העיניים.
אולם הממצא החשוב ביותר העולה מהמחקרי הללו הוא הגילוי כי הסלק יכול לרסן גידולים סרטניים. החומר הפעיל שנמצא כאחראי לעיכוב הוא בטאין, פרו- ויטמין חשוב שגם אותו מכיל הסלק בכמות לא קטנה.
בנוסף לכך, מחקר אחר בדק צריכת מיץ סלק והשפעתה על דמנטיה (שיטיון). המחקר מצא כי שתייה יומיומית של מיץ סלק, שיפרה את זרימת הדם למוח ועיכבה את התנוונות המוח כתוצאה מדמנטיה.
סלק יכול להיות מסוכן לנשים...? בהמשך...
מתכון השבוע - מרק סלק וכרובית
המרכיבים:
תרסיס שמן זית
2 בצלים בינוניים, פרוסים בינוני
1 כרישה, חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
3-4 סלקים, קלופים ופרוסים דק- בינוני
1 כרובית גדולה ( 1.5 - 2 ק"ג), גבעול חתוך לקוביות ופרחים מופרדים
2 שיני שום, פרוס עבה
1/4 כפית קארי צהוב
1.5 ליטר ציר ירקות/ מים מינרלים
לתיבול מלח ופלפל לבן
להגשה: מעט יוגורט צאן 5%, נענע קצוצה ופרחי כרובית חלוטים.
ההכנה:
1. בסיר רחב מאדים את הבצל והכרישה בשמן הזית עד שמשחים מעט
2. מוסיפים את הסלק, הכרובית (שומרים קצת פרחים בצד לקישוט) והשום, וממשיכים לעוד 3-2 דקות
3. מוסיפים ציר או מים ומביאים לרתיחה
4. מתבלים בקארי מלח ופלפל, מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ 1/2 שעה עד שהסלק מתרכך
5. מצננים מעט, טוחנים היטב בבלנדר, מחזירים לסיר ומוסיפים מים עד לסמיכות הרצויה
6. מביאים לרתיחה עדינה, טועמים ומשפרים תיבול.
בהצלחה!