מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 32
6.4.14-12.4.14
אפשר לשמור על המשקל גם בפסח
חג הפסח הנו חג מיוחד אשר מביא איתו ימי חופשה, ארוחות משפחתיות רבות, והרבה אוכל עתיר קלוריות. לכן, עלינו להיערך בהתאם על מנת שנוכל להקפיד על כללי התוכנית ולנסות לשמור על יציבות בתוך אווירה כזו של יציאה מן השגרה.
כמה עובדות על מאכלי החג:
השומן והשמן – בפסח מרבים להשתמש בשמן, קוקוס, בוטנים ואגוזים, אשר מכפילים את ערכה הקלורי של מנת האכילה.
שימו לב:
• ב- 100 גרם אגוזי פקאן יש 72 גר' שומן ו-730 קלוריות.
• ב- 100 גרם אגוזי מלך יש 65 גר' שומן ו- 694 קלוריות.
• ב- 100 גרם בוטנים יש 45 גר' שומן ו- 603 קלוריות.
• ב- 100 גר' קוקוס יש 62 גר2 שומן ו-638 קלוריות.
• בעוגיה אחת של פסח (קוקוס, בוטנים וכוד') יש כ- 100 קלוריות!!
מארחים?
אז השליטה בידינו! אנו מחליטים, בונים תפריט ועורכים קניות, כאשר לוקחים בחשבון שמכינים ארוחה הכוללת ברובה אוכל דל קלוריות ובריא!!! לדוגמא: 4-5 סוגי סלט שונים, רוטב לייט בטעמים שונים, מנות עיקריות לא מטוגנות, שימוש מועט בשמן לבישול, מרק עוף ללא שומן, וכד'. היעזרו במתכונים שיש באתר שלנו!
עוד טיפ: התארגנות נכונה ביום ערב החג תאפשר לנו להשאיר זמן פנוי למנוחה ו/או להליכה לפני החג. אל לנו לשכוח את עצמנו!
מתארחים?
להתארח עלול להיות יותר מורכב, היות ולא תמיד אנו יכולים לשלוט ולקבוע את הכללים. להלן מספר המלצות:
1. ביום ליל הסדר לאכול ארוחה קלה בצהריים ולהשאיר את הארוחה הבשרית לערב.
2. לאכול ארוחת ביניים לפני שיוצאים לליל הסדר.
3. להתנדב להכין חלק מהארוחה.
4. לברר מה יהיה בתפריט ולהתכונן מראש.
5. להרבות בשתייה דיאטטית במשך הארוחה.
6. לשמור מרחק מהמצות ולא לנשנש!
7. לשמור את המנה המותרת לערב החג.
8. להיות גמישים עם עצמנו מבלי לאבד שליטה.
9. להיות עסוקים בשיחה נעימה עם בני המשפחה שלא פגשתם מזמן במקום להיות עסוקים במה מגישים, ומה אוכלים.
10. להיות אסרטיבי כאשר מתכוונים ל"כן" או ל"לא".
כופתאות תפוחי אדמה
14 יחידות, 7 מנות, (1 מנה = 2 יחידות(
1 מנה = 1.5 מנת לחם + 1 מנת שומן
החומרים:
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
2 כפות שמן
2 חלמונים
1 כוס קמח תפוחי אדמה,
1 כפית מלח, קורט אבקת פלפל שחור
ההכנה:
1. מועכים היטב את תפוחי האדמה בקערה.
2. מוסיפים תוך כדי בחישה שמן, חלבונים, קמח תפוחי אדמה ותבלינים לקבלת מחית חלקה.
3. צרים כדורים קטנים בידיים לחות, ומחליקים למרק רותח או לסיר עם מי מלח.
4. מבשלים עד שהכדורים צפים למעלה.