מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 29
השבוע חגגנו כולנו את חג הפורים.חג של צהלה ושמחה משלוחי מנות ותחפושות!בעקבות החג מתעוררת השאלה:
מהי התחפושת והמסכה שאנו עוטים על עצמנו? בתוכנו ישנו ,כמעט תמיד,האדם שרצונו עז לאכול את אשר אינו מומלץ.ולכך נדרשת תשומת לב מרבית,על מנת לעמוד על המשמר ולא להיכנע לו.
גם אם רזינו,גם אם נהגנו רוב הזמן באופן נכון,אין זו הזהות האמיתית שלנו. ההשתתפות בקבוצה מאפשרת לנו לחשוף את האני האמיתי שלנו.ורק בקבוצה נזכה לאמפתיה.
ואם בתחפושות עסקינן,גם התירוצים שלנו עוטים עליהם תחפושות שונות שנדמה לרגע כי הם אמיתיים.אנו כמעט באמת משתכנעים שעומס יתר, עייפות, דאגה, טרדה וכו' הם הסיבה שאין באפשרותנו לקיים את התכנית.
עלינו לדעת שיש דרך לרסן את" הלץ המשתולל" בעזרת תכנית אכילה נכונה שמונעת מאיתנו מצבי רעב ומאפשרת לנו לבחור נכון.גם השתתפות קבועה בקבוצת התמיכה דווקא בתקופה זו עוזרת מאד ונוסיף על כך את ההקפדה על פעילות גופנית,שהיא הסמן הימני של סגנון חיים נכון ובריא.
אילו דגים יספקו לנו אומגה 3 ויהיו דלי שומן רווי וכולסטרול, ואילו פחות מומלצים?
סלמון
מאיפה הוא מגיע? מהמים העמוקים של הים הצפוני (איזור נורבגיה), ומקנדה. איכותו של הסלמון הקנדי נחשבת נמוכה יותר מזו של הסלמון הנורבגי, בעיקר מבחינת תכולת חומצות השומן, כיוון שהוא נדוג כשהוא רזה יותר וערכו התזונתי נמוך יותר, לכן גם מחירו זול יותר.
יתרונות תזונתיים: ב-100 גר' סלמון שמקורו בים הצפוני יש כ-800 מ"ג אומגה 3 ל-100 גר', כלומר 50%-70% מהכמות היומית המומלצת (שמשתנה לפי הגיל והמין).
יתרונות בריאותיים: עשיר בחומצות שומן ואומגה 3, יוד (שנדרש בעיקר לסובלים מתת פעילות בלוטת המגן) ולא מעלה את הכולסטרול.
המלצות מיוחדות: מומלץ לנשים בהריון ומניקות.
הכנה מומלצת: צלוי, אפוי, נא, מעושן. בדרך קל מגיע כפילה, מתאים לילדים.
אזהרות: לאנשים שנוטלים גם תוספי אומגה 3 בכמוסות, בעיקר אם הם נוטלים תרופות מדללות דם, לא מומלץ להרבות באכילת סלמון מעבר לפעמיים בשבוע.
למה כן: טעים, מקור מצוין לאומגה 3 וליוד ויש בו כמות סבירה של כולסטרול ושומן רווי.
למה לא: יקר יחסית, מי שנוטל תוספי אומגה 3 ומשתמש במדללי דם, כדאי שימעט באכילה.
המשך יבוא...
דג סלומון בלימון ורוזמרין
3 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 1 מנת שומן
המצרכים:
1 נתח סלומון במשקל 500 גרם, 1 לימון פרוס, 3 ענפי רוזמרין, פלפל שחור גרום, מלח, 1 כף שמן זית.
ההכנה:
מניחים את הדג בתבנית, מורחים אותו בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל הדג את פרוסות הלימון והרוזמרין. צולים את הדג בגריל (בחום מקסימלי) במשך 12 דקות. חשוב להקפיד על הזמן כדי שהדג לא יתייבש.